UPDATE - blijf op de hoogte van ITvitae!

Onbegrip door autismelabel

"Ik nam me voor om het nooit meer over autisme te hebben in een werkomgeving." Dat een autismelabel je behoorlijk in de weg kan zitten, weet Taco maar al te goed. Door onbegrip belandde hij op vroege leeftijd in het speciaal onderwijs, in eerdere werkomgevingen werd hij minder serieus genomen.  Met behulp van ITvitae is Taco nu teamleader van het SOC bij Motiv. "Het is een mooi bedrijf en ik heb een interessante functie met leuke collega's. Bij Motiv is een autismeprofiel geen issue."

Overstap naar social enterprise

Saskia Meeuwessen versterkt sinds 1 mei jl. ITvitae in de functie van algemeen directeur. Saskia heeft ruime ervaring opgedaan in de ICT, onder andere in de rol van directeur consulting bij Ordina. Saskia: “Voor mij is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Het geeft zo veel voldoening om perspectief te kunnen bieden aan jongeren die vanwege autisme of hoogbegaafdheid aan de zijlijn zijn komen te staan.

.

.

Samenwerking ICT-Beveiligingsbranche

ITvitae verzorgt samen met de ICT-Beveiligingsbranche en SOBA-opleidingen het  opleidingstraject Beveiligingstechnicus inclusief coaching en baanbemiddeling voor kandidaten met passie voor ICT en techniek.

De ICT-Beveiligingsbranche juicht dit initiatief toe. Arnout Vink van Unica Special Security Projects: "We zijn heel blij met dit initiatief. De koppeling tussen ICT en beveiliging wordt steeds belangrijker."

.

.

.

Om jongeren met onvoldoende financiële middelen ook de kans te geven een ICT-Leertraject naar Werk te volgen heeft ITvitae in 2019 het ITvitae Studiefonds opgericht. We zijn op zoek naar organisaties en particulieren die Studiefonds Vriend willen worden. middels een (eindejaars)donatie  en zo bijdragen aan een nieuwe toekomst van deze verborgen talenten. Goed om te weten: een gift aan een ANBI Stichting biedt belastingvoordeel.

.

.

Op dinsdag 12 oktober organiseert ITvitae het interactieve webinar 'ICT-specialisten met autisme - een aanwinst voor mijn team' voor werkgevers, hrm- inclusie- en ICT-managers. Gastpresentator Lotte de Bruijn, directeur NLdigital en ICT-specialisten van Alliander delen hun ervaringen vanuit de praktijk.

ONDERWERPEN sept. 2021

1. Onbegrip door autismelabel

2. Saskia Meeuwessen - interview

3. Samenwerking Beveiligingsbranche

4. Gezocht: Studiefonds Vrienden

5. Webinar werkgevers 12 oktober

6. Webinar studenten 6 november

7. ICT-specialisten direct beschikbaar

8. Gecertificeerd

9. ITvitae YouTube kanaal

Archief ITvitae Update

mei 2021

maart 2021

september 2020

juni 2020

.

Op zaterdag 6 november organiseert ITvitae een webinar voor studenten over de ICT-opleidingen inclusief baanbemiddeling. Het webinar is eveneens aan te raden voor arbeidsdeskundigen en autismecoaches.

.
ICT-specialisten direct beschikbaar

De ITvitae ICT-specialisten gaan duurzaam aan de slag bij organisaties door heel Nederland zoals: ASML, Rabobank, Itility, Politie, ABN AMRO. Ook op zoek naar ICT-specialisten?

.
GECERTIFICEERD!

Een geweldig moment, de feestelijke certificaatuitreikingen van onze studenten! De Cyber Security, Data Engineer, Data Science, ICT-beveiligingstechnici en C# Software Developers zijn klaar voor de volgende stap: een passende baan bij een interessante werkgever.

ITvitae heeft een eigen YouTube kanaal! Bekijk de informatieve video's en abonneer je!

Ken je mensen voor wie ITvitae Update ook interessant kan zijn? Deel de link van het aanmeldformulier:
https://formulier.live.wem.io/itvitae-update