Effectief aan de slag als ICT-professional!

Social Impact Resultaten

Drie jaar ITvitae! Ruim 220 talentvolle mensen met autisme zijn sinds de oprichting van ITvitae eind 2013 gestart met een Leertraject naar Werk. Begaafde mensen met autisme die zonder doel thuiszitten, worden aangesproken op hun vermogen en hun passie voor ICT. En met resultaat! Op meetdatum 31 december 2016 zijn al 103 gecertificeerde ICT-professionals met behulp van ITvitae uitgestroomd naar een betaalde baan of een werkervaringsplaats. Lees meer over de mooie resultaten drie jaar ITvitae in het Social Impact Verslag 2016

Social Enterprise
ITvitae is een private sociale onderneming. Kenmerkend van een sociale onderneming of ‘social enterprise’ is het feit dat geld verdienen niet het hoofddoel is, maar een middel om de missie te bereiken. De oprichters van ITvitae hebben een helder en maatschappelijk doel: talentvolle mensen met autisme die aan de zijlijn staan, perspectief bieden met een ICT-leertraject op hbo-niveau en aansluitend een baanbemiddeling.

Drijfveer

Drijfveer van ITvitae is het gegeven dat ruim 20.000 high potentials met autisme werkeloos thuis zitten, omdat zij uitgevallen zijn in het reguliere onderwijs of vastlopen door ingewikkelde procedures. Dat hier iets aan gedaan kan worden toont ITvitae aan met de complete Leertrajecten naar Werk. Een leertraject spreekt de uitgevallen persoon aan op zijn talent en geeft zijn zelfvertrouwen een boost. Na het volgen van een intensief ICT-opleidingsprogramma en een werkervaringsplaats van een halfjaar begeleidt ITvitae de ICT-specialisten naar een passende baan bij vooraanstaande bedrijven.

ITvitae Social Impact Verslag 2017 verschijnt in april!

..

Adres

Daam Fockemalaan 22,
3818 KG Amersfoort

© ITvitae - Ontwikkeld met het Website Management Systeem van Ikabus