Social Impact Resultaten 2023

Tien jaar geleden werd sociale onderneming ITvitae opgericht. Het doel was jongeren met autisme en hoogbegaafdheid (neurodivergent) die die zonder perspectief thuis zitten, een toekomst bieden in de ICT. Inmiddels hebben we al ruim 600 kandidaten opgeleid en/of bemiddeld naar een baan vol werkgeluk. Onze missie is inmiddels niet alleen deze jongeren opleiden, coachen en bemiddelen, maar juist ook neurodiversiteit op de werkvloer beter bespreekbaar maken en onze klanten de voordelen hiervan laten zien. Hier valt nog een wereld te winnen. Wist je dat neurodiverse teams productiever zijn? Nieuwsgierig geworden? In ons social impact verslag lees je meer over onze activiteiten, doelen en resultaten.

Uitval reguliere onderwijs
De meerderheid van onze studenten is eerder uitgevallen op het hbo of de universiteit en dat terwijl ze over een bovengemiddeld IQ beschikken. Helaas wordt in het reguliere onderwijs te weinig rekening gehouden met studenten met autisme of hoogbegaafdheid. Velen komen vervolgens zonder perspectief thuis te zitten en belanden in een uitkeringssituatie. ITvitae vindt het onacceptabel dat deze talentvolle mensen tussen wal en schip belanden.

Maatschappelijke impact
In ons Social Impact Verslag vindt u de gerealiseerde impact in cijfers weergegeven. Mooie cijfers! Echter deze cijfers zeggen weinig over de bredere impact die onze activiteiten hebben. Hoe druk je uit hoe veel groter het zelfvertrouwen is van deelnemers, het herwonnen levensgeluk, de mogelijkheid om zelfstandig te wonen, een relatie op te bouwen, je eigen salaris te verdienen en meer regie over je eigen leven te hebben.

Social Enterprise / Code Sociale Ondernemingen
ITvitae is een private sociale onderneming. In 2019 is ITvitae opgenomen in het register van de Code Sociale Ondernemingen. We zijn er trots op dat wij tot de voorhoede behoren die deze titel mogen dragen.

Drijfveer
Drijfveer van ITvitae is het gegeven dat ruim 20.000 high potentials met autisme werkloos thuis zitten, omdat zij uitgevallen zijn in het reguliere onderwijs. Dat hier iets aan gedaan kan worden toont ITvitae aan met de diverse ICT-Leertrajecten naar Werk. Een leertraject spreekt de student aan op zijn talent en geeft zijn zelfvertrouwen een boost. In een kleine groep werkt de deelnemer aan zijn ICT-specialisatie. Na het volgen van een intensief ICT-opleidingsprogramma en een werkervaringsplaats van een halfjaar begeleidt ITvitae de ICT-specialisten naar een passende baan bij geschikte werkgevers. Ook ervaren ICT-professionals op zoek naar een nieuwe werkomgeving weten hun weg naar ITvitae te vinden. Onze accountmanagers gaan samen met de kandidaat op zoek naar een passende functie en werkomgeving.

Nieuw

Archief