Anders denken werkt! Social Impact Verslag 2014-2017

.

Anders denken werkt! En hoe! Op 31-12-2017 staat de teller op 171 kandidaten die we hebben bemiddeld naar werk. Onze afgestudeerde ICT-professionals gaan aan de slag bij topwerkgevers zoals EY, Sogeti, Northwave en Centric en tientallen MKB-bedrijven.

In het Social Impact Verslag 2017 leest u meer over de bemiddelingsresultaten, opleidingsachtergrond van onze studenten, leeftijdscategorieën, uitkeringsduur en uitkeringsachtergond. 171 kandidaten met autisme en hoogbegaafden zijn inmiddels opgeleid, gecoacht en aan het werk als ICT-professional. 171 talenten met herwonnen zelfvertrouwen en hervonden levensgeluk.

Maatschappelijke impact
In ons Social Impact Verslag vindt u de gerealiseerde impact in cijfers weergegeven. Mooie cijfers! Echter deze cijfers zeggen weinig over de bredere impact die onze activiteiten hebben. Sinds 2014 zijn we bezig met diverse organisaties om goed weer te geven wat de maatschappelijke impact is. Dat is echter veel moeilijker.
Hoe druk je uit hoe veel groter het zelfvertrouwen is van deelnemers, het herwonnen levensgeluk, de mogelijkheid om zelfstandig te wonen, een relatie op te bouwen, eigen salaris, op vakantie kunnen gaan. Meer regie over eigen leven.

1 miljoen euro besparing
Iets wat wel meetbaar is, doch moeilijk weer te geven, is de daling van de uitkeringen, verminderd medicijngebruik, minder begeleiding door coaches en door arbeidsdeskundigen, etcetera. En toegenomen belastingbetaling. Het is evident dat als ruim 100 mensen geen uitkering meer hebben dat dat per jaar ruim 1 miljoen euro aan overheidsuitgaven bespaart. En die mensen betalen 100.000-den euro’s aan belastinggeld in de overheidskas. Al met al heel veel maatschappelijke impact.

Social Enterprise
ITvitae is een private sociale onderneming. Kenmerkend van een sociale onderneming of ‘social enterprise’ is het feit dat geld verdienen niet het hoofddoel is, maar een middel om de missie te bereiken. De oprichters van ITvitae hebben een helder en maatschappelijk doel: talentvolle mensen met autisme en hoogbegaafden die aan de zijlijn staan, perspectief bieden met een ICT-leertraject op hbo-niveau en aansluitend een baanbemiddeling.

Drijfveer

Drijfveer van ITvitae is het gegeven dat ruim 20.000 high potentials met autisme werkeloos thuis zitten, omdat zij uitgevallen zijn in het reguliere onderwijs of vastlopen door ingewikkelde procedures. Dat hier iets aan gedaan kan worden toont ITvitae aan met de diverse ICT-Leertrajecten naar Werk. Een leertraject spreekt de student aan op zijn talent en geeft zijn zelfvertrouwen een boost. In een kleine groep werkt de deelnemer aan zijn ICT-specialisatie. Na het volgen van een intensief ICT-opleidingsprogramma en een werkervaringsplaats van een halfjaar begeleidt ITvitae de ICT-specialisten naar een passende baan bij vooraanstaande bedrijven.

Adres

Daam Fockemalaan 22,
3818 KG Amersfoort

© ITvitae - Ontwikkeld met het Website Management Systeem van Ikabus