ITvitae Coaching

Coaching en re-integratie medewerkers

ITvitae Coaching is gespecialiseerd in het coachen van ICT-specialisten met hoogfunctionerend autisme en hoogbegaafden en hun werkomgeving. Loopt uw medewerker vast tijdens zijn werk, dan onderzoeken we welke ondersteuning en praktische oplossingen gewenst zijn om de kandidaat en het team weer optimaal en met plezier te laten functioneren bij de huidige werkgever of middels een 2e spoor traject of outplacement bij een nieuwe werkgever.

Kandidaten met een autismeprofiel of hoogbegaafdheid kunnen ondanks hun sterke kanten te maken hebben met onplezierige uitdagingen op hun werk. Een rumoerige kantooromgeving, sociale verplichtingen, onduidelijke communicatie, onbegrip van collega’s of onverwachte gebeurtenissen kunnen de oorzaak zijn voor minder goed functioneren of uitval. ITvitae Coaching helpt hierbij met diverse coachings- of re-integratietrajecten.

Coaching medewerker

Samen met de medewerker en leidinggevende onderzoeken we waar hij of zij tegenaan loopt en welke ondersteuning en praktische oplossingen geboden kunnen worden binnen de huidige werkomgeving. Een persoonlijke coach ondersteunt de kandidaat hierbij gedurende 6 – 10 sessies bij u op kantoor of bij ITvitae in Amersfoort.

Re-integratietrajecten 1e of 2e spoor

Indien uw medewerker in aanmerking komt voor een re-integratietraject dan onderzoeken we gezamenlijk wat de voorwaarden zijn om weer op een duurzame manier bij de huidige werkgever of elders aan de slag te kunnen. Onze coach ondersteunt de kandidaat en werkgever bij dit proces en komt hiervoor naar uw kantoor of desgewenst een andere omgeving.

.

Wil je uit het dal klimmen, dan heb je een gids nodig die niet alleen het dal begrijpt, maar ook begrijpt hoe je van nature klimt...

- Koen van den Berg -

.

.

Als re-integratie binnen het eerste spoor mogelijk is, ondersteunen we werkgever en werknemer bij een nieuwe start binnen het eigen bedrijf. Indien er sprake is van een tweede spoortraject, gaan we gezamenlijk op zoek naar een nieuwe, duurzame werkomgeving. We begeleiden daarbij niet alleen in het vinden van de juiste vacatures en bij het solliciteren. We coachen de kandidaat en zijn nieuwe werkgever ook in de nieuwe situatie om een vloeiende start mogelijk te maken.

Outplacement
Is er overeenstemming dat er een nieuwe werkomgeving voor uw medewerker kan worden gezocht? Dan verzorgen we een volledig outplacementtraject. Verwerking van het ontslag; het (opnieuw) leren kennen van eigen kwaliteiten en het voorbereiden van sollicitaties krijgen uitgebreid aandacht. Een outplacementtraject houdt echter meer in. Bij ITvitae gaan we gezamenlijk op zoek gaan naar de juiste baan en ondersteunen we het volledige sollicitatieproces. ITvitae heeft een groot netwerk in heel Nederland met werkgevers die op zoek zijn naar ICT-specialisten. Nieuwe baan gevonden? Dan coachen we de medewerker en werkgever ook in de nieuwe werkomgeving voor een fijne en duurzame samenwerking.

Werkwijze
ITvitae werkt met een landelijk team van autismecoaches. Nadat we uw aanvraag hebben ontvangen, maakt u kennis met een van onze coaches voor een intake. We onderzoeken welke begeleiding gewenst is en doen een voorstel met plan van aanpak en beoogde termijn. Na akkoord ondersteunt de persoonlijke coach uw medewerker en het team of leidinggevende. Dit kan bij ITvitae in Amersfoort of bij u op kantoor. Is het coachingstraject afgerond dan evalueren wij dit samen met de medewerker en leidinggevende.

Voor de volgende diensten kunt u bij ITvitae Coaching terecht:

  • Coaching medewerker
  • Coaching leidinggevende
  • Re-integratietrajecten 1e of 2e spoor
  • Outplacement
  • Kennissessie neurodiversiteit
  • Overige diensten

Meer informatie over de diensten van ITvitae Coaching?

Telefoon: 033 - 5100 102
E-mail: coaching@itvitae.nl

Kandidaten over ITvitae Coaching

“Dankzij ITvitae heb ik een geweldige nieuwe job gevonden waar ik beoordeeld wordt op mijn kwaliteiten en waar mijn leidinggevende mij continu uitdaagt. Het is een bedrijf wat technologisch vooruitstrevend is en ook dat draagt bij aan deze voortdurende uitdaging. Ik zit nu veel lekkerder in mijn vel.”

Richard (38 jaar)

Projectmedewerker

Identity Management Applicatie

.

.

.

Direct naar...

Adres

Daam Fockemalaan 22,
3818 KG Amersfoort