NIEUWS

Winnaars ITvitae Neurodiversiteit Award 2024

Dit zijn de winnaars van de ITvitae Neurodiversiteit Awards 2024!

Categorie Werkgever: ING – Linda Pruissen
Categorie Manager: Christel Hendriks - de Volksbank
Categorie Aanmoediging: CZ - Bianca Vugts

‌Donderdag 14 maart vond het ITvitae seminar: Durf anders te denken, want anders denken werkt! plaats. Tijdens dit seminar werden o.a. de ITvitae Neurodiversiteit Awards 2024 uitgereikt.

Het publiek kon een manager of een bedrijf nomineren, dat de meeste ruimte gaf aan neurodivergent ICT-talent. Op basis van de meeste stemmen werd een top 3 bepaald, die vervolgens individueel geïnterviewd zijn. De vakkundige jury, bestaande uit Sjoerd van der Maaden, Saskia Schepers en Peter van Hofweegen, koos de winnaars in beide categoriën.

‌Het accountteam van ITvitae besloot dat er buiten de top 3 genomineerden nog een bedrijf was, dat een aanmoedigingsprijs verdiende. En zo waren er uiteindelijk drie winnaars. Van harte gefeliciteerd allemaal! Jullie leiden de verandering naar een neuro-inclusieve werkvloer!

NIEUWS
Genomineerden ITvitae Neurodiversiteit Award 2024 bekend!

Tot en met maandag 12 februari kon iedereen stemmen op een manager of werkgever die zich inzet voor neurodiverse teams en inzet van neurodivergent ICT-talent. De stemmen zijn geteld en de nominaties zijn bekend. (in willekeurige volgorde genoemd)

In de categorie werkgevers zijn genomineerd: Rabobank, ING en de Volksbank.
In de categorie managers zijn genomineerd: Dennis Janssen, Hans Brouwer (Simacan) en Christel Hendriks (de Volksbank).

Alle genomineerden worden volgende week geïnterviewd. Daarna bepaalt een onafhankelijke jury wie de winnaar wordt van de ITvitae Neurodiversiteit Award 2024. De prijs wordt uitgereikt op ons besloten seminar op donderdag 14 maart 2024.

NIEUWS
Podcast over ITvitae en de samenwerking met UWV

Journalist Martijn de Greve is op bezoek in Amersfoort bij ITvitae. Aan tafel zit ITvitae directeur Saskia Meeuwessen, zij legt het geheim uit achter het succes. Eveneens aangeschoven is UWV-arbeidsdeskundige Mirjam van den Berg, zij werkt dagelijks op deze locatie om alle studenten met een UWV-uitkering intensief te ondersteunen gedurende hun opleiding en detachering.

Deze podcast geeft een mooi inkijkje in de unieke ITvitae methodiek, waarmee jongeren met autisme of hoogbegaafdheid succesvol naar een mooie baan in de ICT worden geholpen. Ook de samenwerking tussen ITvitae en UWV komt aan bod, inclusief de gezamenlijke uitdaging om de vaak onzichtbare doelgroep te vinden.

Ook te luisteren via Spotify, Google podcasts of Apple podcasts.

NIEUWS
ITvitae wint UWV onderscheiding voor meest maatschappelijk impactvolle leverancier

ITvitae heeft de UIL Award 2023 gewonnen! De UIL Award is een onderscheiding die wordt toegekend aan UWV’s meest impactvolle partners. ITvitae won in de categorie maatschappelijke impact.

Inge van der Meij, hoofd inkoop UWV, besloot de UIL awards nieuw leven in te blazen. De UIL-awards staan voor UWV’s meest Impactmakende Leverancier en wordt uitgereikt aan de meest opvallende en succesvolle MVO-initiatieven van UWV-partners. ITvitae won de award in de categorie Maatschappelijke Impact.

Saskia Meeuwessen, directeur van ITvitae, kreeg de award overhandigd door Nathalie van Berkel, raad van bestuur UWV. Saskia: “Ik ben enorm dankbaar voor deze award en erkenning. Deze UIL is voor álle collega’s van ITvitae die dag in dag uit keihard werken om jongvolwassenen met autisme op te leiden tot ICT-specialisten, te coachen en aan een baan te helpen in de ICT.”

De motivatie van de jury:
ITvitae is winnaar van de categorie Maatschappelijke Impact, omdat het de missie van ITvitae is om andersdenkende jongvolwassenen in een veilige leeromgeving op te leiden, te coachen en te bemiddelen naar werk, met als doel een duurzame ICT-baan vol werkgeluk. ITvitae richt zich op jongeren met o.a. autisme en hoogbegaafdheid, die daardoor op sociaal vlak in de reguliere opleidingsomgeving moeilijkheden hebben. Na afloop van de complete opleiding bemiddelt zij kandidaten naar een passende baan. ITvitae streeft naar een perfecte match tussen kandidaat en werkgever. Na de opleiding is er coaching voor zowel kandidaat als werkgever. Bij ITvitae zelf werken overigens bovengemiddeld veel andersdenkenden jongvolwassenen.

ITvitae verrast door zelf een award uit te reiken aan werkgevers, die zich onderscheiden op het gebied van een inclusieve werkvloer; de zogenoemde neurodiversiteitsaward. Een geweldig initiatief dat ook bijdraagt aan de bewustwording voor inzet van deze doelgroep.

Wij willen ITvitae met deze UIL award een groot compliment geven voor hun inzet!

De UIL heeft inmiddels een mooie plek op het klooster gekregen.

NIEUWS
ITvitae bedankt Peter van Hofweegen

“Autisme is geen tekortkoming, het is een kracht die ontdekt moet worden. En er zit zoveel kracht in onze studenten,” zegt Peter van Hofweegen, kort voor zijn vertrek bij ITvitae.

“Het kan toch niet zijn, dat jongeren met autisme of hoogbegaafdheid uitvallen in het reguliere onderwijs of in hun werk en thuis komen te zitten, omdat zij anders denken? Jongeren die juist dankzij hun brein het verschil kunnen maken in de maatschappij?”

Met zijn zoon als inspiratiebron richt Peter van Hofweegen samen met Frans de Bie tien jaar geleden de Social Enterprise ITvitae op. Een sociaal veilige leeromgeving, coaching en bemiddeling naar werk voor uitgevallen, maar talentvolle jongvolwassenen met autisme of hoogbegaafdheid, dat was het doel.

Inmiddels hebben ruim 550 studenten in relatief korte tijd het traject bij ITvitae doorlopen en zijn met hervonden zelfvertrouwen begonnen aan een mooie baan. Pas wanneer een detachering overgaat in een vaste aanstelling, is Peters missie geslaagd.

Nadat eerder dit jaar Frans de Bie met pensioen is gegaan, is het nu de beurt aan Peter. Hij gaat samen met Anne-Marie genieten van het leven in Frankrijk.

Het voorgenomen vertrek van Frans en Peter lag al een tijdje in de sterren. Peter draagt met een gerust hart het stokje over aan algemeen directeur Saskia Meeuwessen en manager Detachering & Coaching Andry Klumpert.

Peter, je bent en blijft onze inspirator. Wij zullen met dezelfde trots en energie deze belangrijke missie voortzetten. Wij wensen jou en Anne-Marie een bijzonder fijne tijd toe in Frankrijk.

Het ITvitae-team

NIEUWS
Podcast Cybercrime Magazine ITvitae

Informatieve podcast van Cybercrime Magazine over de meerwaarde van neurodiversiteit in technologie en cybersecurity. In de hoofdrol: Thomas van Ruitenbeek, Peter van Hofweegen en Harry Lemmens. "It's not a disorder, it's actually a talent"

NIEUWS
Ynte vindt door opleiding ITvitae een baan

Ynte (22) komt vanwege autisme niet tot zijn recht in het reguliere onderwijs. Van het gymnasium zakt hij via de havo af naar het speciaal onderwijs. Tót hij bij ITvitae terecht komt.

NIEUWS
ABN AMRO winnaar ITvitae Neurodiversiteit Award

ABN AMRO is winnaar van de eerste ITvitae Neurodiversiteit Award voor werkgevers. Met de uitreiking van de nieuwe jaarlijkse Neurodiversiteit Award zet ITvitae werkgevers in het zonnetje die een succesvol en duurzaam neurodivers beleid voeren qua recruitment, communicatie en begeleiding van neurodivergente medewerkers en hun team.

NIEUWS
Aanpak ITvitae voorbeeld voor Verenigde Staten

ITvitae trok de aandacht van de Amerikaanse onderzoeksjournalist Renée Dudley. Afgelopen april kwam zij speciaal naar Nederland en schreef een uitgebreid artikel over het ontstaan en de aanpak van ITvitae voor ProPublica. In het artikel wordt dieper ingegaan op het leven van Thomas , een van de eerste studenten van ITvitae, dat aantoont dat af en toe een langere adem nodig is voor het op de rails zetten van deze talentvolle jongeren. Thomas is inmiddels al enige jaren succesvol aan het werk als cyber security specialist.

NIEUWS
ITvitae genomineerd voor de Computable Awards 2022

ITvitae is genomineerd voor de Computable Awards 2022 in de categorie Duurzaamheid & MVO. ITvitae scoort met speciale lesmethodiek, aldus de jury. Al ruim 400 jongeren die aan de zijlijn stonden vanwege autisme of hoogbegaafdheid hebben een nieuwe toekomst dankzij passend ICT-onderwijs en baanbemiddeling.

NIEUWS
Het idee dat autisme een stoornis is, heeft nare consequenties

Mensen met autisme worden vaak gezien als mensen met een beperking. Dat is onzin, vindt Akke Schuurmans. Zij pleit er voor om mensen met autisme ‘andersdenkend’ of ‘neurodivers’ te noemen. Akke Schuurmans is sociaal antropoloog en moeder van een zoon met autisme die dankzij tussenkomst van ITvitae zijn opleiding heeft afgerond en aan het werk is als ICT-professional.

.

NIEUWS
400ste kandidaat naar werk

ITvitae heeft al 400 jongeren een nieuwe toekomst kunnen bieden met passende ICT-opleidingen inclusief baanbemiddeling. Talentvolle jongeren die veelal uitgevallen zijn in het reguliere onderwijs vanwege autisme of hoogbegaafdheid. Samen met de 400ste kandidaat Lauren en zijn leidinggevende Nishika Janki van ABN AMRO vierden we de 400ste succesvolle bemiddeling.

.

NIEUWS
Meerwaarde neurodiversiteit

Wat betekent het begrip neurodiversiteit en wat kan dit organisaties brengen? Lees het openhartige interview met Peter Wessels, chapter lead van de afdeling System Operations bij Alliander en netwerkkwaliteitsmanagement ICT-specialist Sander over autisme op de werkvloer. Peter Wessels: “Ik ben ervan overtuigd dat mensen met autisme onze organisatie veel brengen. Door hun andere kijk op veel zaken, komen we tot nieuwe oplossingen."

.

NIEUWS
Autisme succesvol in de IT

Het aantal ICT-vacatures in Nederland groeit nog altijd explosief en werkgevers hebben de grootste moeite om hun ICT-vacatures in te vullen. Deze krapte op de ICT-arbeidsmarkt heeft ook een positieve kant; steeds meer werkgevers staan open voor ICT-specialisten met een autismeprofiel.

.

NIEUWS
Neurodiversiteit de nieuwe norm in 2022

We kunnen terugkijken op een geweldig 2021! SAMEN MEER IMPACT MAKEN IS MEER DAN GELUKT! Al 400 kandidaten met een autismeprofiel of hoogbegaafdheid hebben we een nieuwe toekomst kunnen bieden met passende ICT-opleidingen, coaching en geschikte banen bij mooie werkgevers. Veel mooie activiteiten staan voor ITvitae op de planning voor 2022! Het nieuwe jaar is wat ons betreft de aftrap van neurodiversiteit als de nieuwe norm. Hele fijne feestdagen en een liefdevol en gezond 2022 gewenst!

.

NIEUWS
Van komkommers plukken tot data scientist

Van komkommers plukken naar data scientist, sprookje of werkelijkheid? Actualiteitenprogramma Brandpunt+ maakte in 2018 een indringende reportage over ITvitae met in de hoofdrol student Ilse. Hoogbegaafd en toch uitgevallen op de universiteit tijdens haar studie wiskunde en biologie. Inmiddels zijn we ruim 3 jaar verder en kunnen melden dat dit verhaal een gelukkig einde kent. Ilse heeft met succes de ITvitae opleiding Data Science Professional gedaan en is in vaste dienst is als data scientist bij KeyGene. Goed gedaan Ilse!

NIEUWS
"Ik nam me voor om het nooit meer over autisme te hebben"

Een zogenaamd ‘autismelabel’ kan je behoorlijk in de weg zitten, zo weet Taco uit ervaring. Als kleine jongen belandde hij op het speciaal onderwijs en het ZMOK. In een eerdere werkomgeving werd niet goed op het hebben van een autismeprofiel gereageerd. Taco nam zich voor om het nooit meer over autisme te hebben, totdat hij met behulp van ITvitae bij Motiv ICT Security kwam.

NIEUWS
"Grootste misverstand is dat mensen met autisme geen emotie hebben"

Oud-student Simone: “Bij ITvitae zat ik in een kleine lesgroep, kreeg ik betere begeleiding en minder prikkels ten opzichte van het reguliere onderwijs. Ik hoefde me bij ITvitae niet anders voor te doen, omdat de wereld om ons heen dit verlangt. Met sommige oud-klasgenoten heb ik nog steeds contact. Mijn sociale groep is hierdoor groter geworden.” Simone werkt sinds 2018 als Security Analist bij Tesorion.

NIEUWS
Birgit (33) in Libelle "Ik heb eindelijk m'n draai gevonden"

"Hoewel het bij periodes beter ging, bleef het leven een worsteling voor me. Om mezelf te beschermen stopte ik mijn gevoelens weg. Achteraf bezien allemaal kenmerken die typerend zijn voor autisme.” Birgit (33) ontdekte pas enige jaren geleden dat ze autisme heeft. Daarmee viel alles op zijn plaats. Na de ITvitae opleiding C# Software Developer werkt ze met veel plezier bij het RIVM.

NIEUWS
New Financial Magazine "Werkgevers waar wachten jullie op?"

Luke: "Dat het niet aan mijn inzet lag of studiekeuze werd pas duidelijk toe autisme werd geconstateerd."

NIEUWS
NPO Radio 1 interview Jurgen van den Berg

Jurgen van den Berg interviewt Data Science student Christine: "We zijn niet allemaal een rain man."

NIEUWS
ITvitae trotse winnaar Computable Awards 2019

ITvitae is uitgeroepen tot Detachering- en Recruitmentspecialist van het jaar tijdens de Computable Awards 2019. Frans de Bie ontving namens het team ITvitae Detachering de begeerde award uit handen van Dionne Stax tijdens de feestelijke uitreiking op 29 oktober 2019. "We zijn enorm blij met deze waardering en gaan het komende jaar met nog meer enthousiasme onze ICT-specialisten bemiddelen naar een mooie werkgever.", aldus Peter van Hofweegen, directeur ITvitae Detachering.

.

NIEUWS
ITvitae Werkgever Awards uitreiking

Tijdens het ITvitae jubileum 20 juni jl. zijn de eerste ITvitae Werkgever Awards uitgereikt aan Rabobank, Politie, DutchSec en Centric. Deze werkgevers hebben 5 ICT-specialisten of meer van ITvitae in dienst. De meerwaarde autisme wordt door deze mooie werkgevers bevestigd en als zeer positief ervaren.

NIEUWS
Rob Jetten en D66 Amersfoort op bezoek bij ITvitae

D66 fractievoorzitter Rob Jetten op bezoek bij ITvitae op 10 mei samen met een delegatie van D66 Amersfoort. Met belangstelling luisterden de aanwezigen naar de oplossing die ITvitae biedt aan jongeren die vanwege hun autisme uitvallen in het reguliere onderwijs. 2e kans ICT-onderwijs plus baanbemiddeling. Ruim 90% van de studenten slaagt en wordt bemiddeld.

.

NIEUWS

ITvitae organiseerde op Wereld Autsime dag 2 april samen met AutiTalent, Carapax, Specialisterren en Swink het Seminar Kracht van Autisme. Dagvoorzitter Annemarie van Gaal interviewde werkgevers en hun medewerkers over de meerwaarde van autisme. Autisme zakelijk bekeken! Het seminar speciaal voor werkgevers en HRM Managers was binnen 10 dagen compleet volgeboekt!

NIEUWS

Op het EBU Get Connected Jaarcongres aandacht voor ITvitae over hoe de studenten na een gerichte opleiding kunnen bijdragen aan de invulling van de vele ICT-vacatures in de regio.

NIEUWS

Jeroen Slot (R), Hoofd Onderzoek, Informatie en Statistiek Gemeente Amsterdam: “Werkgevers hebben de verantwoordelijkheid ook werknemers die iets minder gemakkelijk een baan vinden kansen te bieden. We zijn ervan overtuigd dat dat kan. Sterker nog: dat door de inzet van Data Scientists als Roel de kwaliteit van de dienstverlening aan alle Amsterdammers ten goede komt.”

NIEUWS

Op 22 maart zond Brandpunt+ op NPO 2 de tv-reportage uit waarin meerdere ITvitae studenten worden gevolgd. Centrale vraag: waarom lukt het ITvitae wat het reguliere onderwijs niet lukt. Jaarlijks leidt ITvitae tientallen hoog intelligente talenten met autisme op tot ICT-professional.

NIEUWS

De Volkskrant reportage ITvitae 'Autisme als pluspunt'

Interview met Frans de Bie, mede-oprichter ITvitae, over de studenten van ITvitae. "Hoogbegaafd maar in het reguliere onderwijs vaak slecht begrepen." Frans de Bie vertelt over de werkwijze van ITvitae en de oprichting van de speciale ICT-vakschool in Amersfoort voor talenten met autisme en hoogbegaafden.

.

NIEUWS

ITvitae en Northwave partners cyber security leertraject

Amersfoort 13 oktober 2017Stichting ITvitae Learning en cyber security specialist Northwave gaan samenwerken. Northwave ontwikkelt voor ITvitae een volledig nieuwe opleiding tot Cyber Security Specialist en levert de docenten en het oefenmateriaal. De deelnemers van ITvitae worden tijdens een intensief leertraject opgeleid tot Ethical Hackers die de beveiliging van online applicaties kunnen testen en verbeteren.

Foto: Steven Dondorp, algemeen directeur Northwave (links) en Frans de Bie directeur Stichting ITvitae Learning.

.

Komt dat zien! ITvitae heeft een eigen YouTube kanaal.

.

Blijf op de hoogte van ITvitae!

.

.

ITvitae is per oktober 2019 opgenomen in het Register Sociale Ondernemingen. Duurzame inzetbaarheid en sociaal ondernemen zijn het fundament van ITvitae, daarom zijn wij trots om aan te sluiten bij de voorhoede van de Code.

.

"Werkgevers moeten verder kijken dan hun neus lang is. We moeten met z’n allen oplossingen verzinnen om ‘vergeten groepen mensen’ aan werk te helpen."

.

Solliciteren was voor Erik een crime

Als natuurkundige lukte het Erik niet om passend werk te vinden. Nu is hij dankzij het ITvitae Data Science Leertraject naar Werk naar volle tevredenheid aan het werk als data scientist.

"Van de ruim 100.000 mensen met een vorm van autisme zit een groot deel werkloos thuis. Een gemis aan kwaliteit voor veel organisaties."
Peter van Hofweegen en Frans de Bie over de meerwaarde van neurodiversiteit

.

"Deze mensen kunnen zich echt vastbijten in een probleem", legt Frans de Bie uit.

.

ITvitae is trots op nominatie OPLEIDER VAN HET JAAR voor het cyber security ICT-Leertraject naar Werk!

.

ITvitae is een van de drie genomineerden voor de Asito SOCIALE-INNOVATIEPRIJS 2018 van DUURZAME DINSDAG.

.

NIEUWS Driessen Foundation sponsort Software Developers leertraject juni 2018
"Werkgeluk mogelijk maken voor mensen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is”

.

NIEUWS artikel AD 9 november 2017
"Mensen worden hier een betere versie van zichzelf" - student Thomas

.

ARTIKEL FLEXMARKT 13 oktober 2017
Openhartig interview met Peter van Hofweegen. ITvitae helpt mensen met autisme aan een baan als IT-professional

.

TV-REPORTAGE Nieuwsuur april 2017
"Na jaren thuiszitten uiteindelijk een baan"
Talenten met autisme opgeleid tot ICT-specialist.