NIEUWS

The Monastery eerste cyber security bedrijf met 100% social return

Amersfoort, 4 december 2017 - Vandaag opent The Monastery haar kloosterdeuren voor opdrachtgevers die webapplicaties willen laten testen op cyberveiligheid en daarnaast maatschappelijk willen bijdragen. Het testwerk wordt namelijk gedaan door ethical hackers met autisme.

Cyber Monks
The Monastery is een gezamenlijk initiatief van social enterprise ITvitae en Informatiebeveiliger Northwave. De mensen die er werken noemen zichzelf 'cyber monks’. Ze zijn opgeleid in de cyber security opleiding van ITvitae. Northwave is verantwoordelijk voor de inhoud en het geven van die opleiding. Het bedrijf zekert daarnaast nu nog de kwaliteit van de dienstverlening van The Monastery aan klanten.

Missie
“Het is de missie van ITvitae om hoogbegaafde personen met autisme te begeleiden naar een betaalde en duurzame baan. De meeste mensen plaatsen we na een gedegen opleiding bij werkgevers. We worden echter vaak benaderd met de vraag of onze talenten ook in opdracht kunnen werken. Met The Monastery maken we dat mogelijk.” Dat zegt Peter van Hofweegen, commercieel directeur van ITvitae.

Tekort aan experts
“Ons land heeft een schreeuwend tekort aan cyber experts. Tegelijkertijd zetten we talent met autisme buiten spel. Dat is dom, want deze mensen kunnen juist heel veel. Klantcontact bij intake en rapportage zijn lastig, dus dat is onze rol in dit initiatief. Die rol is tijdelijk, want The Monastery zal zo snel mogelijk zelfstandig draaien. Daar zijn klanten voor nodig die ons een kans willen geven. Dus BV Nederland: kom op met je testwerk!” Aan het woord is Pim Takkenberg, directeur Cyber Security bij Northwave.

Opdrachtgevers
Onder de eerste opdrachtgevers van The Monastery zijn het Eindhovense triptic (maker van het gebruiksvriendelijke Iris Intranet), het RIVM en LeaseWeb (een aanbieder van wereldwijde cloud-hosting oplossingen) uit Amsterdam. Nieuwe klanten vinden alle informatie op https://themonastery.nl

Over The Monastery
The Monastery biedt opdrachtgevers cyber security diensten met 100% social return. Het initiatief is december 2017 gelanceerd door ITvitae en Northwave. The Monastery vloeit voort uit het opleidingsprogramma cyber security specialist van ITvitae, dat wordt verzorgd door Northwave. The Monastery biedt ruimte voor praktijkopdrachten, stageplaatsen en duurzaam betaald werk voor deelnemers aan dit opleidingsprogramma. Meer informatie: https://themonastery.nl

The Monastery is een initiatief van social enterprise ITvitae en informatiebeveiliger Northwave.

.

NIEUWS

ITvitae en Northwave partners cyber security leertraject

Amersfoort 13 oktober 2017Stichting ITvitae Learning en cyber security specialist Northwave gaan samenwerken. Northwave ontwikkelt voor ITvitae een volledig nieuwe opleiding tot Cyber Security Specialist en levert de docenten en het oefenmateriaal. De deelnemers van ITvitae worden tijdens een intensief leertraject opgeleid tot Ethical Hackers die de beveiliging van online applicaties kunnen testen en verbeteren.

Missie
“We vinden het als bedrijf belangrijk om een structurele bijdrage te leveren aan de maatschappelijke missie van ITvitae. We zien een innovatieve kans om mensen deskundig te helpen en tevens het tekort aan vaardige specialisten op de arbeidsmarkt te verkleinen. Daarom verbinden we ons voor de aankomende vier jaar aan elkaar.” Aan het woord is Steven Dondorp, algemeen directeur van Northwave.

“Het is onze missie om ICT-talenten met autisme en een hbo/wo-denkniveau te begeleiden naar een betaalde en duurzame baan. In onze leertrajecten naar werk worden deze talenten in een kleine groep opgeleid tot ICT-specialist. Samen met Northwave kunnen we nog beter voldoen aan de vraag naar goed opgeleide cyber specialisten.”, zegt Frans de Bie, directeur van Stichting ITvitae Learning.

Cyber security programma
De eerste twaalf cyber security studenten voor het nieuwe leertraject zijn al geselecteerd en doorlopen momenteel een assessment en vooropleiding. Vanaf januari 2018 gaan ze aan de slag in het Cyber Security programma.
Vanaf april 2018 zijn ze beschikbaar voor de inzet bij werkgevers. In de tweede helft van 2018 start een nieuwe groep Cyber Security specialisten. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden bij ITvitae.

Foto: Steven Dondorp, algemeen directeur Northwave (links) en Frans de Bie directeur Stichting ITvitae Learning (rechts).

Over Northwave
Northwave (2006) is specialist in integrale informatieveiligheid en privacy management. Het bedrijf heeft een erkend Computer Emergency Response Team (NW-CERT), is ISO 27001 gecertificeerd en heeft een vergunning van het Ministerie van Veiligheid en Justitie voor het doen van persoonsgericht digitaal onderzoek.

Over ITvitae
ITvitae (2013) werft, coacht en leidt ICT-talenten met autisme op in de ICT-specialismen: Cyber Security, Data Science, Programmeren en Software Testen in het sfeervolle voormalige klooster OLV ter Eem in Amersfoort. Inmiddels heeft ITvitae ruim 130 ICT-specialisten begeleid naar een passende en betaalde baan bij zowel grote bedrijven als binnen het MKB door heel Nederland. ITvitae is als Social Enterprise continu op zoek naar ICT-talenten met autisme met een hbo/wo-denkniveau.

Adres

Daam Fockemalaan 22,
3818 KG Amersfoort

© ITvitae - Ontwikkeld met het Website Management Systeem van Ikabus