NIEUWS
Birgit (33) in Libelle "Ik heb eindelijk m'n draai gevonden"

"Hoewel het bij periodes beter ging, bleef het leven een worsteling voor me. Om mezelf te beschermen stopte ik mijn gevoelens weg. Achteraf bezien allemaal kenmerken die typerend zijn voor autisme.” Birgit (33) ontdekte pas enige jaren geleden dat ze autisme heeft. Daarmee viel alles op zijn plaats. Na de ITvitae opleiding C# Software Developer werkt ze met veel plezier bij het RIVM.

NIEUWS
New Financial Magazine "Werkgevers waar wachten jullie op?"

Luke: "Dat het niet aan mijn inzet lag of studiekeuze werd pas duidelijk toe autisme werd geconstateerd."

NIEUWS
NPO Radio 1 interview Jurgen van den Berg

Jurgen van den Berg interviewt Data Science student Christine: "We zijn niet allemaal een rain man."

NIEUWS
ITvitae trotse winnaar Computable Awards 2019

ITvitae is uitgeroepen tot Detachering- en Recruitmentspecialist van het jaar tijdens de Computable Awards 2019. Frans de Bie ontving namens het team ITvitae Detachering de begeerde award uit handen van Dionne Stax tijdens de feestelijke uitreiking op 29 oktober 2019. "We zijn enorm blij met deze waardering en gaan het komende jaar met nog meer enthousiasme onze ICT-specialisten bemiddelen naar een mooie werkgever.", aldus Peter van Hofweegen, directeur ITvitae Detachering.

.

NIEUWS
Studiefonds voor jongeren met onvoldoende  financiële middelen

Word Studiefonds Vriend en draag bij aan een nieuwe toekomst van jongeren met autisme en/of hoogbegaafdheid die over onvoldoende eigen financiële middelen beschikken. ITvitae heeft een eerste donatie gedaan welke wordt beheerd door de Fundatie van Renswoude. Om meer jongeren de mogelijkheid van een ICT-opleiding + baanbemiddeling te bieden, is ITvitae op zoek naar Studiefonds Vrienden. Goed om te weten: Uw donatie aan een ANBI stichting is aftrekbaar van de vennootschapsbelasting!

NIEUWS
Infodag ICT-opleiding + baanbemiddeling zaterdag 9 november 2019

ITvitae organiseert op zaterdag 9 november een Infodag voor jongeren die zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs en belangstelling hebben voor een ICT-opleiding plus baanbemiddeling. ITvitae biedt perspectief aan jongeren met autisme en/of hoogbegaafden ongeacht vooropleiding.

NIEUWS
ITvitae Kennissessie 3 oktober 2019

Speciaal voor werkgevers en MVO-managers organiseert ITvitae op 3 oktober een Kennissessie over Autisme op de Werkvloer. Gastspreker: Northwave.

NIEUWS
ITvitae Werkgever Awards uitreiking

Tijdens het ITvitae jubileum 20 juni jl. zijn de eerste ITvitae Werkgever Awards uitgereikt aan Rabobank, Politie, DutchSec en Centric. Deze werkgevers hebben 5 ICT-specialisten of meer van ITvitae in dienst. De meerwaarde autisme wordt door deze mooie werkgevers bevestigd en als zeer positief ervaren.

NIEUWS
Rob Jetten en D66 Amersfoort op bezoek bij ITvitae

D66 fractievoorzitter Rob Jetten op bezoek bij ITvitae op 10 mei samen met een delegatie van D66 Amersfoort. Met belangstelling luisterden de aanwezigen naar de oplossing die ITvitae biedt aan jongeren die vanwege hun autisme uitvallen in het reguliere onderwijs. 2e kans ICT-onderwijs plus baanbemiddeling. Ruim 90% van de studenten slaagt en wordt bemiddeld.

.

NIEUWS

Oprichters Peter van Hofweegen en Frans de Bie: "Wij konden vijf jaar geleden niet vermoeden dat ITvitae zo'n snelle groei zou doormaken." Inmiddels zijn al 224 ICT-talenten met autisme opgeleid, gecoacht en succesvol naar werk bemiddeld.

NIEUWS

ITvitae organiseerde op Wereld Autsime dag 2 april samen met AutiTalent, Carapax, Specialisterren en Swink het Seminar Kracht van Autisme. Dagvoorzitter Annemarie van Gaal interviewde werkgevers en hun medewerkers over de meerwaarde van autisme. Autisme zakelijk bekeken! Het seminar speciaal voor werkgevers en HRM Managers was binnen 10 dagen compleet volgeboekt!

NIEUWS

Op het EBU Get Connected Jaarcongres aandacht voor ITvitae over hoe de studenten na een gerichte opleiding kunnen bijdragen aan de invulling van de vele ICT-vacatures in de regio.

NIEUWS

Jeroen Slot (R), Hoofd Onderzoek, Informatie en Statistiek Gemeente Amsterdam: “Werkgevers hebben de verantwoordelijkheid ook werknemers die iets minder gemakkelijk een baan vinden kansen te bieden. We zijn ervan overtuigd dat dat kan. Sterker nog: dat door de inzet van Data Scientists als Roel de kwaliteit van de dienstverlening aan alle Amsterdammers ten goede komt.”

NIEUWS

Het bestuur van Stichting ITvitae Learning is deze zomer uitgebreid met de komst van Patrick Mebius, sr. manager governance, risk & compliance bij zorgverzekeraar Menzis. Het bestuur en management van ITvitae zijn enorm blij met Patrick als nieuw bestuurslid en zijn inzet voor de verdere ontwikkeling van ITvitae.

NIEUWS

Op 22 maart zond Brandpunt+ op NPO 2 de tv-reportage uit waarin meerdere ITvitae studenten worden gevolgd. Centrale vraag: waarom lukt het ITvitae wat het reguliere onderwijs niet lukt. Jaarlijks leidt ITvitae tientallen hoog intelligente talenten met autisme op tot ICT-professional.

NIEUWS

De Volkskrant reportage ITvitae 'Autisme als pluspunt'

Interview met Frans de Bie, mede-oprichter ITvitae, over de studenten van ITvitae. "Hoogbegaafd maar in het reguliere onderwijs vaak slecht begrepen." Frans de Bie vertelt over de werkwijze van ITvitae en de oprichting van de speciale ICT-vakschool in Amersfoort voor talenten met autisme en hoogbegaafden.

.

NIEUWS

ITvitae en Northwave partners cyber security leertraject

Amersfoort 13 oktober 2017Stichting ITvitae Learning en cyber security specialist Northwave gaan samenwerken. Northwave ontwikkelt voor ITvitae een volledig nieuwe opleiding tot Cyber Security Specialist en levert de docenten en het oefenmateriaal. De deelnemers van ITvitae worden tijdens een intensief leertraject opgeleid tot Ethical Hackers die de beveiliging van online applicaties kunnen testen en verbeteren.

Foto: Steven Dondorp, algemeen directeur Northwave (links) en Frans de Bie directeur Stichting ITvitae Learning.

Blijf op de hoogte van ITvitae!

.

.

ITvitae is per oktober 2019 opgenomen in het Register Sociale Ondernemingen. Duurzame inzetbaarheid en sociaal ondernemen zijn het fundament van ITvitae, daarom zijn wij trots om aan te sluiten bij de voorhoede van de Code.

.

"Werkgevers moeten verder kijken dan hun neus lang is. We moeten met z’n allen oplossingen verzinnen om ‘vergeten groepen mensen’ aan werk te helpen."

.

Solliciteren was voor Erik een crime

Als natuurkundige lukte het Erik niet om passend werk te vinden. Nu is hij dankzij het ITvitae Data Science Leertraject naar Werk naar volle tevredenheid aan het werk als data scientist.

"Van de ruim 100.000 mensen met een vorm van autisme zit een groot deel werkloos thuis. Een gemis aan kwaliteit voor veel organisaties."
Peter van Hofweegen en Frans de Bie over de meerwaarde van neurodiversiteit

.

"Deze mensen kunnen zich echt vastbijten in een probleem", legt Frans de Bie uit.

.

ITvitae is trots op nominatie OPLEIDER VAN HET JAAR voor het cyber security ICT-Leertraject naar Werk!

.

ITvitae is een van de drie genomineerden voor de Asito SOCIALE-INNOVATIEPRIJS 2018 van DUURZAME DINSDAG.

.

NIEUWS Driessen Foundation sponsort Software Developers leertraject juni 2018
"Werkgeluk mogelijk maken voor mensen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is”

.

NIEUWS artikel AD 9 november 2017
"Mensen worden hier een betere versie van zichzelf" - student Thomas

.

ARTIKEL FLEXMARKT 13 oktober 2017
Openhartig interview met Peter van Hofweegen. ITvitae helpt mensen met autisme aan een baan als IT-professional

.

TV-REPORTAGE Nieuwsuur april 2017
"Na jaren thuiszitten uiteindelijk een baan"
Talenten met autisme opgeleid tot ICT-specialist.

Adres

Daam Fockemalaan 22,
3818 KG Amersfoort

© ITvitae - Ontwikkeld met het Website Management Systeem van Ikabus