ICT-professional dankzij het ITvitae Studiefonds

ANBI Stichting ITvitae Learning biedt passend ICT-onderwijs inclusief coaching en baanbemiddeling aan jongeren met autisme of hoogbegaafdheid die zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs.

Superslim en toch werkloos thuis
Ruim 20.000 getalenteerde jongeren met een autismeprofiel of hoogbegaafdheid zitten werkloos thuis. Een groot deel is uitgevallen op het mbo/hbo/wo omdat er onvoldoende rekening met hen wordt gehouden. Verborgen talenten die ondanks al hun capaciteiten langdurig in een uitkering belanden. Dit veroorzaakt veel onnodig leed en is een gemiste kans aan arbeidspotentieel.

Dat het anders kan toont ANBI Stichting ITvitae met haar ICT-opleidingsprogramma's inclusief coaching en baanbemiddeling. Ruim 400 kandidaten zijn sinds de oprichting opgeleid en bemiddeld naar een duurzame baan als ICT-professional. Met de oprichting van het ITvitae Studiefonds in 2019 biedt ITvitae ook jongeren met onvoldoende eigen financiële middelen de mogelijkheid deel te nemen aan een ICT-Leertraject naar Werk middels een renteloze studielening.

Gezocht: Studiefonds Vrienden
Om meer ICT-talenten met autisme of hoogbegaafdheid de kans te geven deel te nemen aan een ICT-Leertraject naar Werk zoekt ITvitae Studiefonds Vrienden.

U bent Studiefonds Vriend als u als organisatie of particulier een donatie doet aan het ITvitae Studiefonds. Hierdoor draagt u bij aan een nieuwe toekomst van deze jongeren. Met een studielening zijn zij in de gelegenheid een waardevolle ICT-opleiding te volgen die rekening houdt met hun autisme of hoogbegaafdheid. Einddoel is een duurzame betaalde baan als ICT-professional. Ruim 90% van de ITvitae studenten rondt de gecertificeerde ICT-opleidingen succesvol af en wordt bemiddeld bij passende werkgevers.

ANBI Stichting
Uw donatie komt 100% ten goede aan de studenten in de vorm van een renteloze lening. De Fundatie van Renswoude beoordeelt onafhankelijk de aanvragen en adviseert ITvitae over de toekenning van de leningen uit dit fonds. Jaarlijks publiceert ITvitae op de speciale ITvitae Studiefonds Vrienden pagina welke bedrijven het fonds ondersteunen en hoeveel kandidaten hiermee een nieuwe toekomst krijgen.

Studiefonds Vriend worden als organisatie of particulier?
Voor meer informatie kunt u mailen naar:
Stichting ITvitae Learning.
Uw donatie kan worden overgemaakt naar rekening:

ANBI Stichting ITvitae Learning
IBAN NL91 TRIO 0197 8162 23

Goed om te weten!
Uw donatie aan een ANBI stichting is aftrekbaar van de vennootschapsbelasting en komt 100% ten goede aan de studenten.
.

.

Met uw donatie draagt u bij aan de
toekomst van jongeren met autisme

ASML
Driessen Foundation
Coöperatiefonds Rabobank
RDR Accountants
Stichting Doen
Merel van Vroonhoven
En vele particuliere donateurs

"De tijd dat ik thuiszat en alle dagen in elkaar overliepen, ligt ver achter me."

.

Driessen Foundation verraste ons tijdens de lancering met een mooie donatie voor het Studiefonds.

"Dankzij het ITvitae Studiefonds heb ik een mooie baan!"

Harmen (21)
Cyber Security Specialist

ITvitae Learning leidt jaarlijks 70 kandidaten op tot Software Developer, Cyber Security Specialist, Data Engineer, Data Scientist of ICT-Beveiligingstechnicus.

Merel van Vroonhoven
vroeg voor haar afscheid als bestuursvoorzitter bij AFM een gift voor het ITvitae Studiefonds.