.

ICT-opleidingsprogramma

ICT-opleidingsprogramma

Stichting ITvitae Learning verzorgt verschillende praktijkgerichte opleidingsprogramma’s voor ICT-talenten met hoogfunctionerend autisme of hoogbegaafdheid en voor iedereen die baat heeft bij onze lesmethodiek en begeleiding. ITvitae werkt voor de inhoud van de opleidingsprogramma’s samen met specialisten uit de markt, zoals: Northwave, Eraneos, Codecafé en Sogeti. Een diploma is niet vereist. De trajecten zijn afgestemd op de actuele vraag naar deskundige ICT-specialisten op hbo/wo-niveau. De ICT-programma’s duren gemiddeld negen maanden. Elk opleidingstraject start met een intake-procedure en wordt afgesloten met examens. Einddoel: het vinden van een passende en duurzame baan als ICT-specialist.

Opleidingsprogramma 2024-2025

Java Software Developer

Tijdens dit traject word je opgeleid tot basis Java programmeur en maak je kennis met de in de markt meest gebruikte Java frameworks, zowel voor de front-end als voor de back-end. In het opleidingsprogramma ligt de focus op praktijkgericht leren. Door het maken van opdrachten onder begeleiding van een ervaren docent leer je de diverse mogelijkheden van Java kennen en toepassen.

.

Meer meiden in de IT, een goed idee!
Driessen Foundation sponsort het Java Software Developer opleidingstraject en kent een aantal studiebeurzen toe aan meisjes die met deze opleiding willen starten. Pak deze kans en meld je aan! Zie: Meer meiden in de IT

Leerniveau hbo
Klassikale les 3-4 dagen per week
Studentbegeleiding en jobcoaching gedurende gehele traject
Locatie opleiding Amersfoort
Aantal deelnemers circa 12  per groep
Startdatum 9 september 2024

Cyber Security Specialist – Ethical Hacker

Een Cyber Security Specialist of Ethical Hacker is een computer- en netwerkdeskundige die systematisch probeert een computer- of netwerksysteem binnen te dringen op verzoek van de eigenaar. Het doel is het vinden van mogelijke zwakheden die een kwaadaardige hacker zou kunnen misbruiken. De deelnemers worden tijdens dit intensieve leertraject opgeleid tot pentester, SOC-beheerder, forensics om de beveiliging van webapplicaties te testen. ITvitae werkt voor dit leerprogramma nauw samen met Northwave.

Leerniveau hbo
Klassikale les 3-4 dgn per wk combinatie theorie en praktijk
Studentbegeleiding en jobcoaching gedurende gehele traject
Locatie opleiding Amersfoort
Aantal deelnemers circa 12 per groep
Startdatum 14 oktober 2024

Data Engineer / Data Scientist

Een data engineer is een echte IT’er en werkt op het snijvlak van dataverzameling en management. Hiervoor is programmeerkennis noodzakelijk. In dit opleidingstraject leer je programmeervaardigheden in Python, Java en Scala. Met jouw vaardigheden voorzie je de data scientist van informatie. Vervolgens werken we aan je kennis over de infrastructuurlaag. Je leert werken met Azure, Spark, Kubernetes en Docker en hoe je hiermee de infrastructuur schaalbaar en beschikbaar houdt. Maar ook technologieën als Kafka, Elasticsearch en TensorFlow komen aan bod zodat je de data kunt klaarmaken voor een data scientist en zelf een reeks basisanalyses en ML-algoritmes kunt toepassen. ITvitae Learning werkt in dit leerprogramma nauw samen met de Data Engineer en Data Science experts van Anchormen.

Leerniveau hbo+
Klassikale les 3-4 dagen per week combinatie theorie en praktijk
Studentbegeleiding en jobcoaching gedurende gehele traject
Locatie opleiding Amersfoort
Aantal deelnemers circa 12 per groep
Startdatum 18 juni 2024

Cloud Engineer

Bijna iedereen maakt, vaak ongemerkt, gebruik van een zogenaamde cloud, bijvoorbeeld via apps of de back-up van je telefoon. Steeds meer bedrijven hebben hun ICT-omgeving ook al in een cloud omgeving en dat worden er alleen maar meer. Als cloud engineer zorg jij ervoor dat de ontwikkeling van software, gegevensopslag en werken in de cloud op een snelle en veilige manier mogelijk is. Als cloud engineer heb jij de toekomst in handen!

Tijdens het leertraject word je opgeleid tot Azure Cloud Engineer en maak je kennis met de cloud-omgeving van Microsoft. In het opleidingsprogramma ligt de focus op praktijkgericht leren. Door het maken van opdrachten en het oefenen in een Microsoft-omgeving onder begeleiding van ervaren docenten leer je de diverse mogelijkheden van Cloud technologie kennen en toepassen. Jij leert de cloud te programmeren (Infrastructure as a Code).

.

Leerniveau hbo
Klassikale les 3 - 4 dagen per week
Studentbegeleiding en jobcoaching gedurende gehele traject
Locatie opleiding Amersfoort
Aantal deelnemers ca. 12 per groep
Startdatum 2025