Over ons

Directie en bestuur

Saskia Meeuwessen - algemeen directeur ITvitae
Saskia Meeuwessen heeft als directeur consulting bij Ordina ruime ervaring opgedaan in de commerciële ICT-branche. Met haar nieuwe rol als algemeen directeur van ITvitae gaat een wens in vervulling. Saskia: “Ik weet hoe moeilijk het is om in deze markt schaars ICT-talent te vinden en te behouden. Ik verheug me om toekomstige werkgevers te verbinden met de getalenteerde ICT-specialisten van ITvitae en de schaarste op de arbeidsmarkt te verkleinen, maar bovenal om met elkaar meer social impact te realiseren.”

Frans de Bie – founder en directeur Stichting ITvitae Learning
Frans de Bie heeft ruim 30 jaar ervaring in de technische ICT en ICT-onderwijs en vindt het onbegrijpelijk dat er zoveel bovengemiddeld talentvolle jongeren zonder diploma thuis komen te zitten. Zijn drijfveer is om deze bijzonder karaktervolle mensen perspectief te bieden met passend ICT-onderwijs en begeleiding naar werk. Frans: “Wil je een heel goede ICT’er, die het écht snapt, dan moet dat iemand met een vorm van autisme zijn.”

Peter van Hofweegen – founder en directeur ITvitae Detachering

Peter van Hofweegen zet zijn ervaring binnen de uitzendbranche in met een niet aflatende energie voor de ITvitae doelgroep. Hij heeft hier ook zijn beide kinderen voor ogen. Beiden niet passend in het reguliere onderwijssysteem. Na jaren wordt hij nog steeds warm van het vinden van een perfecte match voor de kandidaat én opdrachtgever.

Marcel Hurkens – directeur ITvitae Coaching
Marcel Hurkens heeft een lange ervaring als psycholoog in de gezondheidszorg en met kandidaten met autisme. Marcel was eerder oprichter van NoXqs, een softwarebedrijf met voornamelijk medewerkers met autisme. Marcel: “Steeds meer organisaties ontdekken de meerwaarde van neurodiversiteit binnen hun teams. Naast coaching en re-integratietrajecten voor ICT-specialisten hebben wij de missie werkgevers te informeren over de pluspunten van autisme op de werkvloer.”

Bestuur Stichting ITvitae Learning

Gonnie Been – voorzitter bestuur Stichting ITvitae Learning

Gonnie Been, directeur operations bij World Benchmarking Alliance, wat inhoudt dat zij deze snelgroeiende internationale sociale organisatie bouwt en zich daarbij richt op een juiste balans tussen mens, proces en cultuur. Gonnie is jarenlang werkzaam geweest bij Microsoft Nederland, waar zij o.a. verantwoordelijk was voor de menskant van het nieuwe werken en sociale innovatie. Reden voor Gonnie om zich te verbinden met ITvitae.

Patrick Mebius – bestuurslid Stichting ITvitae Learning
Patrick Mebius is sr. manager governance, risk & compliance bij zorgverzekeraar Menzis. Patrick: “ITvitae zet zich in voor een doelgroep met uitzonderlijk talent dat niet altijd goed tot zijn recht komt in onze ‘samenleving van gemiddelden’. Ik vind dat iedereen de kans moet krijgen om ingezet te worden op zijn talenten. Het concept van ITvitae zorgt ervoor dat deze bijzondere doelgroep gewoon onderdeel kan zijn van onze (werkende) samenleving. Ik lever met heel veel plezier een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van ITvitae.”

Erik Samson – secretaris bestuur Stichting ITvitae Learning

Erik Samson, zelfstandig interim ICT-manager en -adviseur en bijna twintig jaar docent in het VO en HBO. Erik heeft ervaren dat onderwijs en organisaties slechts met een beperkte gedragsbandbreedte van studenten en medewerkers kan omgaan, waardoor grote groepen buiten de boot vallen. Erik: “ITvitae pakt dit aan. Ik zie het als een uitdaging om met alle betrokkenen de continuïteit en kwaliteit van ITvitae als sociale onderneming te borgen.”

Raad van Advies

Marco van den Brink – CSO Sogeti
Marco van den Brink: “Ieder individu moet de kans krijgen om zich te ontwikkelen naar eigen vermogen. ITvitae biedt deze kans aan mensen in het autisme-spectrum met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Middels een ICT-opleiding, coaching en begeleiding vinden deze kandidaten een duurzame baan in de ICT. Dat ondersteun ik van harte.”
.

Daphne de Kluis – CEO ABN AMRO Commercial Banking
Daphne de Kluis is eveneens lid van het Executive Committee van ABN AMRO. Van huis uit is ze psychologe. Daphne heeft grote affiniteit met het creëren van gelijke kansen. Verbinding is daarbij essentieel. “Door organisaties en individuen met elkaar in contact te brengen, kun je vanuit een sterk netwerk diversiteit en inclusie borgen.” Ook voor ITvitae speelt zij op dit vlak een actieve rol.
.

Wim Sijstermans – RvB/CIO Nederlandse Zorgautoriteit
Wim Sijstermans werkt ruim 40 jaar in de ICT en was o.a. werkzaam voor Sony, Schiphol Group, Shell, de Belastingdienst. Wim Sijstermans: “Van jongs af aan vond ik Informatie Technologie fascinerend en ik gun een ieder die passie. ITvitae zorgt ervoor dat jaarlijks vele nieuwe talenten de kans krijgen dit prachtige terrein te betreden met vaak verbluffende resultaten."
.

Enno Wiertsema – directeur Adfiz branchevereniging onafhankelijk financieel adviseurs
Enno Wiertsema: “Door autisme in mijn familie en mijn eigen dyslexie, weet ik van dichtbij hoe mensen kunnen worstelen met de algemene normen in het reguliere onderwijs. ITvitae richt zich op wat mensen wel kunnen. Zo snijdt het mes aan twee kanten: mensen die vastlopen kunnen dankzij ITvitae een carrière opbouwen, organisaties worden geholpen aan vakkundige IT-ers."

Connie Maathuis – directeur NVI
Connie Maathuis acteert al bijna 30 jaar in de incasso- en deurwaarderswereld. Na de verkoop van haar bedrijf stortte ze zich ook in de wereld van besturen en toezicht houden en zet ze zich o.a. in voor vrouwelijk ondernemerschap. In 2018 begon ze Me&MyCity-NL om een innovatief Fins onderwijsconcept naar ons land te halen. “Iedereen verdient de ruimte om te kunnen studeren."
.

Chris Hendriks – algemeen directeur Sue
Sue een bedrijf met meer dan 100 IT-infrastructuur en open source specialisten, waar normaal zijn niet goed genoeg is en het normaal is om anders te zijn, waar het draait om beter worden, waar het fijn is om techneut te zijn. Chris Hendriks: “In mijn ervaring met anders zijn schuilt mijn bewondering voor ITvitae, waar mensen geholpen worden met anders en beter zijn."

Werkgevers over ITvitae

“Wij hebben uiterst plezierig kunnen samenwerken met ITvitae. Betrokken mensen, flexibel, weten wat een werkgever nodig heeft. De Software Tester heeft prima testwerk verricht.”

Rudolf Scholte

CEO Quantib

“Ik heb de mannen van ITvitae leren kennen als ware sociaal ondernemers die het aandurven om in een niche te stappen, waar grote mogelijkheden zijn, maar die nog niet iedereen wil zien.”

Aart van der Gaag

Voorzitter ABU, Commissaris 100.000 banen VNO/MKB/LTO

.

.

.

Als Studiefonds Vriend draagt u bij aan een nieuwe toekomst van jongeren met autisme door gericht
ICT-onderwijs en baanbemiddeling.

.

Tijdens het ITvitae 5 jaar jubileumfeest zijn de eerste Werkgever Awards uitgereikt aan Rabobank, Politie Nederland, DutchSec en Centric.

.

Direct naar...

Adres

Daam Fockemalaan 22,
3818 KG Amersfoort

© ITvitae - Ontwikkeld met het Website Management Systeem van Ikabus