INFODAG zaterdag 6 juli 2019 13:00 - 15:30 uur

ICT-vakschool voor talenten met autisme en hoogbegaafden
ongeacht vooropleiding

ITvitae biedt als enige in Nederland ICT-opleidingen inclusief coaching en baanbemiddeling voor jongeren met autisme en hoogbegaafden die zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs. ITvitae focust op het talent van haar deelnemers. In kleine lesgroepen met 10-16 gelijkgestemden wordt gewerkt aan een ICT-specialisatie. De opleidingsprogramma's zijn ontwikkeld met gerenommeerde ICT-organisaties en afgestemd op de actuele behoefte van de arbeidsmarkt.

Dit najaar 2019 start ITvitae nieuwe Leertrajecten naar Werk. Je kunt je specialiseren tot:

.

Meer weten over de ICT-Leertrajecten naar Werk? Meld je dan aan voor de Infodag op zaterdag 6 juli aanstaande. Je bent van harte welkom met je ouders/verzorgers, coach, partner of ander persoon die je graag wilt meenemen.

PROGRAMMA INFODAG 6 juli Amersfoort
13:00 - 13:30 uur inloop
13:30 - 14:25 uur introductie ITvitae - plenair
14:25 - 14:30 uur keuze maken vervolgsessie
14:30 - 14:45 uur plaatsnemen lokaal vervolgsessie
14:45 - 15:30 uur verdieping ICT-specialisatie / re-integratrie - parallel
15:30 - 15:45 uur afsluiting
.

Doelgroep
ITvitae richt zich op ICT-talenten met autisme en hoogbegaafden ongeacht hun vooropleiding. Meer dan de helft van onze studenten is in het verleden met meer dan één opleiding gestart maar zagen geen mogelijkheid om de studie succesvol af te ronden of aan het werk te komen terwijl ze veelal over een bovengemiddeld IQ beschikken. ITvitae biedt 2e kans onderwijs voor deze jongeren variërend in de leeftijd 15 - 35 jaar. Doel is om je te begeleiden naar een duurzame baan als ICT-professional

Een Leertraject naar Werk bestaat uit een Assessment, praktijkgerichte ICT-specialisatie en een Werkervaringsplaats. Het opleidingsdeel vindt plaats in onze locatie in Amersfoort. Tijdens de opleiding worden de studenten begeleid door onze coaches. Het hervinden van zelfvertrouwen, aan de slag kunnen met je talent en perspectief op een mooie baan als ICT-professional maakt dat onze studenten opbloeien en met ongekend enthousiasme werken aan hun toekomst.

Investering
ITvitae is een particulier initiatief. Financiering door DUO is niet mogelijk. Er zijn diverse mogelijkheden tot financiering: Voor kandidaten met een UWV gerelateerde uitkering bestaat de mogelijkheid dat het UWV (een deel van) het traject financiert. Kandidaten met een andere uitkering wordt geadviseerd te informeren bij hun gemeente of hier mogelijkheden voor zijn. Voor kandidaten met onvoldoende eigen financiële middelen bestaat de mogelijkheid van een aanvraag van een lening of studiebeurs bij het ITvitae Studiefonds.

ITvitae is gevestigd in het rustieke Eemklooster in Amersfoort. In kleine lesgroepen werken de studenten aan hun ICT-specialisatie. Na afloop van de opleiding worden de deelnemers bemiddeld naar werk.

Uitgevallen in het reguliere onderwijs? ITvitae biedt
passende ICT-opleidingen
plus baanbemiddeling

.

"Door het traject bij ITvitae heb ik een mooie opleiding,
meer zelfvertrouwen én een geschikte baan"

Emil Bode - Data Analist Politie Amsterdam

Detachering en re-integratie
ITvitae verzorgt voor ICT-specialisten op zoek naar een nieuwe werkgever baanbemiddeling en biedt uitgevallen ICT-professionals re-integratietrajecten.
.

.

"Na een valse start in het
reguliere onderwijs zijn er door de aanpak van ITvitae weer
kansen en mogelijkheden"

Ouders van Kevin, nu afgestudeerd
en werkzaam als C# Developer

Adres

Daam Fockemalaan 22,
3818 KG Amersfoort

© ITvitae - Ontwikkeld met het Website Management Systeem van Ikabus