.

INFODAG zaterdag 7 november 2020    ochtend- en middagsessie

ICT-opleiding met coaching en baanbemiddeling
voor jongeren met autisme en/of hoogbegaafden ongeacht vooropleiding

ITvitae verzorgt ICT-opleidingen met coaching en baanbemiddeling voor jongeren met autisme en/of hoogbegaafden. Het merendeel van onze studenten is eerder uitgevallen in het reguliere onderwijs. ITvitae focust op het talent van haar deelnemers. In kleine lesgroepen met 10-14 gelijkgestemden wordt gewerkt aan een ICT-specialisatie. De opleidingsprogramma's zijn ontwikkeld met gerenommeerde ICT-organisaties en afgestemd op de actuele behoefte van de arbeidsmarkt. Doel is om je te begeleiden naar een duurzame baan als ICT-professional.

Infodag 7 november 2020
Zowel in de ochtend als in de middag organiseren we een Infodag voor een beperkt aantal belangstellenden. Je krijgt informatie over onze opleidingsprogramma's, (oud)studenten delen hun ervaring, je hoort meer over werkgevers waar je aan de slag kunt en we informeren je over de coaching die ITvitae je biedt vanaf je opleiding tot en met je detacheringsperiode bij je aankomende werkgever. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Tot slot kan je sfeerproeven in onze ruime leslokalen in het voormalige Eemklooster.

ICT-opleidingsprogramma 2021

Online individueel voorprogramma mogelijk vanaf november 2020

Online individueel voorprogramma mogelijk vanaf januari 2021

.

Belangstelling voor een opleiding met coaching plus baanbemiddeling? Meld je dan aan voor de Infodag op zaterdag 7 november aanstaande en maak een keuze of je in de ochtend- of middag wilt komen. Dit is afhankelijk van de Deelsessie die je wilt volgen (zie onderstaande programma). Om ervoor te zorgen dat we met een kleine groep belangstellenden zijn, mag je 1 extra persoon meenemen.

PROGRAMMA INFODAG 7 november Amersfoort

A. OCHTENDSESSIE
10:00 uur - inloop
10:30 uur - start introductie ITvitae (plenair)
11:15 uur - keuze deelsessie ICT-specialisatie (parallel)
Deelsessie 1: Cyber Security Specialist
Deelsessie 2: ICT-Beveiligingstechnicus

12:15 uur - vragen
12:30 uur - korte rondleiding
13:00 uur - einde

of

B. MIDDAGSESSIE
13:30 uur - inloop
14:00 uur - start introductie ITvitae (plenair)
14:45 uur - keuze deelsessie ICT-specialisatie (parallel) 
Deelsessie 3: Data Engineer / Data Science Professional
Deelsessie 4: C# Software Developer

15:45 uur - vragen
16:00 uur - korte rondleiding
16:30 uur - einde
.

Doelgroep
ITvitae richt zich op ICT-talenten met autisme en/of hoogbegaafden. Een diploma is niet vereist. Meer dan de helft van onze studenten is in het verleden met meer dan één opleiding gestart maar zagen geen mogelijkheid om de studie succesvol af te ronden of aan het werk te komen terwijl ze veelal over een bovengemiddeld IQ beschikken. ITvitae biedt perspectief met passende opleidingen voor deze kandidaten variërend in de leeftijd 16 - 35 jaar. 
Bekijk de animatie over onze doelgroep en basisvoorwaarden.

Een Leertraject naar Werk bestaat uit een Assessment, praktijkgerichte ICT-specialisatie en een Werkervaringsplaats. Het opleidingsdeel vindt plaats in onze locatie in Amersfoort. Tijdens de opleiding worden de studenten begeleid door onze coaches. Het hervinden van zelfvertrouwen, aan de slag kunnen met je talent en perspectief op een mooie baan als ICT-professional maakt dat onze studenten opbloeien en met ongekend enthousiasme werken aan hun toekomst.

Investering
ITvitae is een particulier initiatief. Financiering door DUO is niet mogelijk. Er zijn diverse mogelijkheden tot financiering: Voor kandidaten met een UWV gerelateerde uitkering bestaat de mogelijkheid dat het UWV (een deel van) het traject financiert. Kandidaten met een andere uitkering wordt geadviseerd te informeren bij hun gemeente of hier mogelijkheden voor zijn. Voor kandidaten met onvoldoende eigen financiële middelen bestaat de mogelijkheid van een aanvraag van een renteloze lening uit het ITvitae Studiefonds.

ITvitae is gevestigd in het rustieke Eemklooster in Amersfoort. In kleine lesgroepen werken de studenten aan hun ICT-specialisatie. Na afloop van de opleiding worden de deelnemers bemiddeld naar werk.

"Wat ik altijd zag als een handicap werd mijn talent. Toen ik over ITvitae hoorde, wist ik meteen dat ik daar een opleiding wilde volgen"

Christoffel (26)

.

.

"ITvitae bracht ommekeer met de opleiding tot data scientist. Maar belangrijker nog, ik kreeg mijn zelfvertrouwen terug"

Youri (28)

.

"Wij zien onze zoon opbloeien dankzij zijn werk"

Corrie en Peter - ouders Lars

Adres

Daam Fockemalaan 22,
3818 KG Amersfoort

© ITvitae - Ontwikkeld met het Website Management Systeem van Ikabus