Meer meiden in de IT, een goed idee!

Wist je dat de eerste programmeur een vrouw was? Deze eer komt Ada Lovelace (1815-1852) toe. In die tijd was het zeer bijzonder dat een vrouw zich met deze materie bezighield. Deze trend heeft zich echter niet voortgezet, zo lijkt het? Tegenwoordig is 1 op de 5 ICT’ers een vrouw, en dat is nog zeer ruim genomen. ITvitae brengt hier graag verandering in met aantrekkelijke ICT-opleidingen inclusief baanbemiddeling. We hopen dat onze klassen binnenkort worden gevuld met net zo veel meisjes als jongens.

Lesmethodiek

ITvitae is gespecialiseerd in het opleiden en bemiddelen van jongeren met een autismeprofiel of hoogbegaafdheid en iedereen die baat heeft bij onze lesmethodiek en begeleiding. Het merendeel van onze studenten is eerder uitgevallen in het reguliere onderwijs. ITvitae biedt perspectief met passende ICT-opleidingen in kleine lesgroepen (10-14). Een diploma voor deelname is niet vereist. Nog geen 10% van onze studenten is vrouw en dat vinden we een gemiste kans! Dat onze vrouwelijke studenten het goed doen, kan je lezen en zien in de diverse interviews en video's op deze pagina. Een ICT'er een mannenberoep? Zeker niet. Werkgevers zitten juist te springen om meer vrouwelijke ICT-specialisten.

100.000 ICT-vacatures
Onze wereld is meer en meer gedigitaliseerd. Er zijn momenteel 100.000 ICT-vacatures. Meiden, pak je kans en laat je opleiden als ICT-specialist! De arbeidsmarkt zit op jou te wachten. Een van onze opdrachtgevers liet ons onlangs nog weten; Onze beste IT-man is een vrouw.

ITvitae verzorgt 4 ICT-specialisaties

  • Data Engineer / Data Scientist
  • Cyber Security Specialist
  • Java Software Developer
  • Cloud Engineer

Kleine groepsgrootte (10-14), studiecoaching, diploma niet vereist. Kijk voor het complete opleidingsoverzicht op: ict-opleidingsprogrammas

.

Studielening
Meer meiden in de IT, een goed idee! Driessen Foundation is het hier roerend mee eens. Om meer meisjes enthousiast te maken voor een carrière in de IT sponsort de foundation het nieuwe ITvitae Java Software Developer opleidingstraject. Bovendien verleent Driessen Foundation voor deze opleiding een aantal studieleningen aan meisjes die over onvoldoende financiële middelen beschikken. Een geweldige kans op een mooi opleidingsprogramma en uitzicht op een baan bij een geschikte werkgever. ITvitae hanteert een zorgvuldige toelatingsprocedure. Ruim 90% van onze studenten stroomt succesvol uit. Ben je toegelaten voor het Java Software Developer opleidingstraject inclusief een Driessen Foundation studielening en lukt het je niet om de opleiding af te ronden, dan komt de lening te vervallen. Uiteraard gaan we je helpen om de eindstreep gewoon te halen. Meer over studiebeursprocedure zie: studiefondsaanvraag

.

Interviews ITvitae studenten

O

Van komkommers plukken naar data scientist, sprookje of werkelijkheid? Actualiteitenprogramma Brandpunt+ maakte in 2018 een indringende reportage over ITvitae met in de hoofdrol student Ilse. Hoogbegaafd en toch uitgevallen op de universiteit tijdens haar studie wiskunde en biologie. Inmiddels zijn we ruim 3 jaar verder en kunnen melden dat dit verhaal een gelukkig einde kent. Ilse heeft met succes de ITvitae opleiding Data Science Professional gedaan en is in vaste dienst is als data scientist bij KeyGene.

.

Oud-student Simone: “Bij ITvitae zat ik in een kleine lesgroep, kreeg ik betere begeleiding en minder prikkels ten opzichte van het reguliere onderwijs. Ik hoefde me bij ITvitae niet anders voor te doen, omdat de wereld om ons heen dit verlangt. Met sommige oud-klasgenoten heb ik nog steeds contact. Mijn sociale groep is hierdoor groter geworden.” Simone werkt sinds 2018 als Security Analist bij Tesorion.

Maak kennis met ITvitae en meld je aan voor de online Open Dag op zaterdag 26 november.