.

ICT-opleiding én baanbemiddeling met coaching

Cloud Engineer  ICT-opleiding én baanbemiddeling

Bijna iedereen maakt, vaak ongemerkt, gebruik van een zogenaamde cloud, bijvoorbeeld via apps of de back-up van je telefoon. Steeds meer bedrijven hebben hun ICT-omgeving ook al in een cloud omgeving en dat worden er alleen maar meer. Als cloud engineer zorg jij ervoor dat de ontwikkeling van software, gegevensopslag en werken in de cloud op een snelle en veilige manier mogelijk is. Als cloud engineer heb jij de toekomst in handen!

Tijdens het leertraject word je opgeleid tot Azure Cloud Engineer en maak je kennis met de cloud-omgeving van Microsoft. In het opleidingsprogramma ligt de focus op praktijkgericht leren. Door het maken van opdrachten en het oefenen in een Microsoft-omgeving onder begeleiding van ervaren docenten leer je de diverse mogelijkheden van Cloud technologie kennen en toepassen. Jij leert de cloud te programmeren (Infrastructure as a Code).

Wie zijn wij?

ITvitae verzorgt ICT-opleidingen met coaching en baanbemiddeling voor jongeren met een autismeprofiel of hoogbegaafdheid. Wij hebben een opleidingsprogramma van 9 maanden ontwikkeld met gerenommeerde ICT-organisaties, dat is afgestemd op de behoefte in de arbeidsmarkt. Wij focussen op jouw talent. Je krijgt alleen les in vakken die relevant zijn voor jouw specialisatie.

ITvitae biedt perspectief

Het merendeel van onze studenten is eerst uitgevallen in het reguliere onderwijs. Ons opleidingsprogramma past beter bij jou. Je krijgt bij ons 3 á 4 dagen per week les, in een rustige leeromgeving, door docenten uit het bedrijfsleven. De groep bestaat uit circa 12 studenten. Na je examen mag je je kennis in de praktijk brengen bij een bedrijf dat goed bij jou past.

Programma 2023-2024

Assessmentfase (3 maanden) 
Je leert de basis over computernetwerken en het onderhoud daarvan, cloud computing, databases in de cloud en Linux.

Opleidingsfase  (6 maanden) 
Je leert cloud-omgevingen flexibel in te richten, onderhouden en beveiligen met Azure. Ook leer je automatiseren via Powershell, DevOps, Kubernetes, en infrastructuren bouwen en beheren met Terraform.

Baanbemiddelingsfase (18 maanden)
ITvitae helpt jou om een baan te vinden die goed bij jou past, inclusief coaching op de werkvloer.

.
.     
Leerniveau hbo (diploma niet vereist)
      Klassikale les praktijkgericht 3-4 dagen per week
      Lestijden 10:00 – 16:00 uur
      Locatie opleiding ITvitae Amersfoort
.
Aantal deelnemers circa 12 per groep
Detachering incl. coaching 18 maanden
Startdatum 14 november 2023
(bij voldoende deelnemers)

Webinar online Open Dag

Maak kennis met ITvitae en meld je aan voor de online Open Dag. Je krijgt informatie over onze opleidingsprogramma's, (oud)studenten delen hun ervaring, je hoort meer over werkgevers waar je aan de slag kunt en we informeren je over de coaching die ITvitae je biedt vanaf de opleiding tot en met je detacheringsperiode bij je aankomende werkgever. Via de chat is er volop ruimte voor het stellen van vragen. Meld je aan voor de online Open Dag.

Heb je vragen over dit leertraject of wil je je aanmelden? Vul dan het Interesse- & Aanmeldformulier in.

Meer informatie over dit leertraject staat in de Factsheet Cloud Engineer.

Doelgroep en voorwaarden

• hoogfunctionerend autisme of hoogbegaafd en voor iedereen die baat heeft bij onze lesmethodiek en begeleiding

• affiniteit met IT-omgevingen en infrastructuur

• studievaardig, ook in het Engels

• goede  werknemers-vaardigheden

• deelname Talentscan

Animatie doelgroep en basisvoorwaarden

Bekijk de animatie waarin de basisvoorwaarden worden belicht.

Cloud Engineering toegelicht

Onze jobcoach Bram vertelt, samen met Mick de Vries en Derick Featherstone van Sogeti, over de opleiding en het werk als Cloud Engineer.

Opleiding in samenwerking met