'Toekomstmaker50' Yori Kamphuis versterkt directie ITvitae

De directie van ITvitae is per december uitgebreid en versterkt met de komst van Yori Kamphuis. De oprichters Frans de Bie en Peter van Hofweegen zijn verheugd dat Yori voor ITvitae heeft gekozen om zijn talenten en ervaring in te zetten. Frans de Bie, directeur ITvitae Learning: “We kennen Yori Kamphuis al enige jaren. Yori heeft diverse malen als spreker voor onze studenten een gastcollege verzorgd over de mogelijkheden en bedreigingen van technologie in het algemeen, en Artificial Intelligence in het bijzonder. We volgden Yori altijd met belangstelling. Zoals in 2013 toen hij werd uitgeroepen tot Futurist van het Jaar. Yori is een bijzonder talentvolle persoon met visie en oog voor maatschappelijke en sociale aspecten. Eigenschappen die we bij ITvitae van harte omarmen!”

Autisme
Yori Kamphuis kiest vol overtuiging voor social enterprise ITvitae. ITvitae richt zich op jongeren met hoogfunctionerend autisme en hoogbegaafden die zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs. ITvitae biedt hen perspectief door passend ICT-onderwijs, coaching en baanbemiddeling. Yori Kamphuis: “Deze jongeren komen na hun uitval op school veelal zonder diploma werkloos thuis te zitten, ondanks hun bovengemiddeld IQ. De afgelopen 5 jaar heeft ITvitae al bijna 300 van deze kandidaten opgeleid en naar werk bemiddeld als ICT-professional. Een geweldige prestatie. Het is dan ook geen toeval dat ITvitae door Computable is uitgeroepen tot Detacheerder van het jaar.”

Artificiële Intelligentie
De passie voor ICT stroomt Yori door zijn aderen: “Tijdens mijn studie Technische Bedrijfskunde aan de UTwente heb ik met twee anderen een IT-bedrijf opgericht, waaruit later meerdere IT-bedrijven zijn ontstaan. Met Storro, dat veilige bestandsdeling mogelijk maakt, hebben we goede ervaringen met ITvitae opgedaan. Dit toonde voor mij de potentie van ITvitae aan. ITvitae dóet er toe. Er staat een prachtige organisatie en er is ambitie om het nog beter te doen. Daar help ik graag bij. Ik zal mezelf in eerste instantie bezig gaan houden met een nieuw opleidingstraject AI dat in 2020 moet beginnen, en met contacten buiten ITvitae.”

Nerds
Yori Kamphuis heeft meer mooie initiatieven en awards op zijn naam staan. Vorig jaar nog nam StartupDelta (nu TechLeap) Yori op in de Toekomstmaker50. In 2015 werd hij uitgeroepen door Vrij Nederland tot een van de 101 grootste Nerds van het Land, en in 2013 tot Futurist van het Jaar. Hij was mede-oprichter van TEDxGouda en werkt aan een boek, over zijn herstel van een ernstig auto-ongeluk in Kenia.

Peter van Hofweegen, directeur ITvitae Detachering: “Door de komst van Yori bruist het van de ideeën. Het geeft ons allen een positieve boost. We kijken uit naar de mooie samenwerking de komende jaren.”

2 december 2019

v.l.n.r. Frans de Bie, Yori Kamphuis en Peter van Hofweegen

Yori Kamphuis: "ITvitae dóet er toe. Er staat een prachtige organisatie en er is ambitie om het nóg beter te doen. Daar help ik graag bij. Ik zal mezelf in eerste instantie bezig gaan houden met een nieuw opleidingstraject AI dat in 2020 moet beginnen, en met contacten buiten ITvitae.”