VACATURES

Senior Adviseur Werving & Selectie (32 uur)

Geplaatst: 07-07-2021 - Reacties gesloten

ITvitae is in 2013 opgericht door een tweetal gepassioneerde ondernemers. Zij hadden daarmee een helder en maatschappelijk doel: ICT-talenten die aan de zijlijn staan vanwege autisme of hoogbegaafdheid perspectief bieden en begeleiden naar een baan als ICT-professional. Een belangrijk middel om dit te realiseren zijn de ICT-opleidingsprogramma’s naar Werk en de directe bemiddeling en begeleiding van ervaren ICT-professionals. De ITvitae studenten worden opgeleid in de specialisaties: Software Development, Data Engineering/Data Science, ICT-Beveiligingstechniek of Cyber Security. Inmiddels hebben we al bijna 400 deelnemers een nieuwe toekomst kunnen bieden als ICT-specialist bij vooraanstaande bedrijven en overheden in heel Nederland.

Over de functie

Recruitment bij ITvitae is een cruciale en veelzijdige functie. Je bent als senior adviseur verantwoordelijk voor de werving en selectie van studenten voor onze ICT-opleidingsprogramma’s. ‘Verborgen talenten’ noemen wij hen ook wel. Begaafde jongeren in de leeftijd van 16-35 jaar waarvan de meerderheid is uitgevallen in het reguliere onderwijs. Niet vanwege gebrek aan capaciteiten, maar omdat er te weinig rekening werd gehouden met hun autisme of hoogbegaafdheid. Aan jou de taak om te onderzoeken of een potentiële student in staat is - en over voldoende motivatie beschikt – om een van onze ICT-opleidingsprogramma’s succesvol te volgen en door ITvitae bemiddeld kan worden als ICT-professional. Onze zorgvuldige instroomprocedure zorgt ervoor dat al acht jaar lang ruim 90% van onze studenten het ICT-opleidingsprogramma succesvol afrondt en bemiddeld wordt naar een duurzame baan.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de werving en selectie van ervaren ICT-professionals die vanwege hun autisme of hoogbegaafdheid moeite hebben met het vinden en behouden van een werkomgeving in de ICT. ITvitae bemiddelt en coacht deze kandidaten. Jij toetst of deze kandidaten over de juiste kennis, ervaring en werknemersvaardigheden beschikken. Je collega’s gaan vervolgens samen met deze ICT-specialisten op zoek naar een passende baan.

Je bent pro-actief in het uitbreiden van de contacten bij universiteiten, hogescholen en mbo-scholen om studenten die daar uitvallen vanwege autisme en belangstelling hebben in ICT een alternatief te bieden bij ITvitae. Daarnaast heb je veelvuldig contact met ouders, arbeidsdeskundigen, autismecoaches en uiteraard de potentiële kandidaten over de opleidings- en bemiddelingsmogelijkheden van ITvitae.

Vanuit jouw functie werk je intern nauw samen met je collega’s die de opleidingsprogramma’s samenstellen, de accountmanagers en je collega’s van communicatie.

Je hebt / Je bent

• een afgeronde hbo-of wo-opleiding

• minimaal 10 jaar ervaring in de ICT

• ervaring in de werving & selectie

• een brede interesse in de verschillende ICT-gebieden en je houdt de nieuwste ontwikkelingen graag bij

• iemand die in staat is om een diepgaand inhoudelijke gesprek over ICT te voeren

• iemand die motivatie bij mensen herkent

• geïnteresseerd in de mens achter de kandidaat

• betrokken bij de doelgroep van ITvitae

• flexibel en begripvol, maar wel gedreven en realistisch om zoveel mogelijk kandidaten een passende plek te bieden

• iemand die in kansen denkt

• een snelle schakelaar die goed kan samenwerken

• goed in staat de werknemersvaardigheden van een kandidaat in te schatten

• kortom, je bent in staat om vanuit een neurodiverse benadering naar mensen te kijken en buiten de kaders te denken

ITvitae biedt je een

• vierdaagse werkweek

• prima salaris, passend bij een social enterprise

• werkplek in een van de mooiste voormalige kloosters, in het hart van Nederland

• jonge organisatie met een maatschappelijke missie waarin jij onze deelnemers op weg helpt naar een nieuwe toekomst.

Interesse?

Heb je interesse of heb je nog vragen?
Stuur je cv en motivatie of overige reactie tot uiterlijk 30 september 2021 naar:
Saskia Meeuwessen, algemeen directeur ITvitae
saskia.meeuwessen@itvitae.nl

"Na een paar jaar universiteit liep ik vast. ITvitae bracht ommekeer met de opleiding tot data scientist. Maar belangrijker nog, ik kreeg mijn zelfvertrouwen terug"

.

.