VACATURES

(Freelance) C# Docent (minimaal 24 uur)

Geplaatst: 07-07-2021 - Reacties tot: 01-10-2021

ITvitae is in 2013 opgericht door een tweetal gepassioneerde ondernemers. Zij hadden daarmee een helder en maatschappelijk doel: ICT-talenten die aan de zijlijn staan vanwege autisme of hoogbegaafdheid perspectief bieden en begeleiden naar een baan als ICT-professional. Een belangrijk middel om dit te realiseren zijn de ICT-opleidingsprogramma’s naar Werk en de directe bemiddeling en begeleiding van ervaren ICT-professionals. De ITvitae studenten worden opgeleid in de specialisaties: Software Development, Data Engineering/Data Science, ICT-Beveiligingstechniek of Cyber Security. Inmiddels hebben we al bijna 400 deelnemers een nieuwe toekomst kunnen bieden als ICT-specialist bij vooraanstaande bedrijven en overheden in heel Nederland.

Over de functie
We zijn op zoek naar een ervaren (freelance) C# software development docent die zijn/haar ervaring wil inzetten voor onze studenten. Je geeft drie dagen per week klassikale les en 1 dag per week begeleiding van 10:00 tot 16:00 uur bij het maken van programmeeropdrachten aan een kleine lesgroep leergierige studenten (maximaal 10). Het opleidingsprogramma duurt circa negen maanden waarin bij de studenten de focus ligt op programmeren in C#, het maken van vele opdrachten, de theorie leren en het behalen van de bijbehorende relevante Microsoft MTA examens. Door het intensieve begeleiden leer je de studenten goed kennen en kan je ze nog beter ondersteunen. Omdat de studenten qua lesstof niet altijd gelijk oplopen, bied je waar nodig maatwerk om hen verder te helpen en/of extra diepgang te bieden. Je doet dit samen met de studentbegeleiders.

Onze lesmethode is gebaseerd op ‘problem based learning’: aan de hand van cases gaan de studenten paarsgewijs werken aan deze opdrachten. Een greep uit de onderwerpen die tijdens de studie aan de orde kunnen komen zijn .NET 5, ADO.NET, EF, ASP.NET, MVC, Razor Pages, Blazor, maar ook SQL, HTML, CSS, JS, SCRUM, Azure devops en Git.

De studenten worden tijdens het opleidingsprogramma ook begeleid in de ontwikkeling van werknemersvaardigheden. Einddoel is om de kandidaten voor te bereiden op een duurzame baan als C# software developer. En dat doen we goed. Binnenkort wordt de 400ste kandidaat naar werk bemiddeld als ICT-professional.

Je hebt / Je bent

 • jarenlange programmeerervaring in de taal C# op het .NET platform met Visual Studio.
 • iemand met ervaring in lesgeven, het begeleiden van studenten.
 • enthousiast om de studenten tijdens hun eindcase te begeleiden naar het ontwikkelen en publiceren van hun eindproduct in de Azure Cloud.
 • één of meerdere relevante Microsoft (Role Based) Developer examens behaald, maar in ieder geval het AZ-900 Azure Fundamentals en 70-483 Programming in C# examen.
 • kennis van en ervaring met programmeren in brede zin: meerdere programmeertalen en platforms. Tevens kennis van complexere programmeer-trajecten in de praktijk.
 • flexibel, begripvol en geduldig.
 • iemand die structuur kan bieden en zelfstandig is.

ITvitae biedt je een

 • drie- of vierdaagse werkweek (in overleg in te vullen).
 • de mogelijkheid bestaat om de vacature in te vullen via een freelance inzet.
 • prima salaris, passend bij een social enterprise.
 • werkplek in een mooi voormalig klooster, in het hart van Nederland.
 • jonge organisatie met een maatschappelijke missie waarin jij onze deelnemers op weg helpt naar een nieuwe toekomst.

Interesse?

Heb je interesse of heb je nog vragen?
Stuur je cv en motivatie of overige reactie uiterlijk 30 september 2021 naar:
Frans de Bie, directeur ITvitae Learning 
frans.debie@itvitae.nl

Meer weten over onze missie en onze kandidaten?

.

Docent Angel Sevilla Camins over zijn ervaringen

.

Cyber Security docent Ton Maas

.