VACATURES

Algemeen Directeur ITvitae Holding bv

Geplaatst 3 februari 2021 - Reacties tot 24 februari 2021

ITvitae is op zoek naar een algemeen directeur die de huidige en toekomstige ambities van onze gehele organisatie gestalte geeft. Een ondernemende en maatschappelijk betrokken persoon met een duidelijke visie op de behoeften van de arbeidsmarkt aan gespecialiseerde ICT’ers en op het te ontwikkelen potentieel van onze studenten (slimme mensen met een autismeprofiel of hoogbegaafdheid), die ITvitae naar de arbeidsmarkt bemiddelt. Een leider die kansen omzet in daadwerkelijke impact-resultaten. De functie van algemeen directeur voor de ITvitae Holding is nieuw.

Organisatie
ITvitae is eind 2013 opgericht door sociaal ondernemers Frans de Bie en Peter van Hofweegen. ITvitae biedt kandidaten met hoogfunctionerend autisme en hoogbegaafden perspectief door middel van ICT-opleidingen, coaching en bemiddeling naar een baan als ICT-professional. Inmiddels zijn ruim 350 van deze ICT-professionals succesvol uitgestroomd naar bedrijven in heel Nederland. Van MKB tot de allergrootste bedrijven.

ITvitae is een Social Enterprise met de hoofdactiviteiten Learning, Detachering en Coaching. Met de invulling van de nieuwe functie komt het geheel onder leiding te staan van de algemeen directeur. ITvitae telt dertig medewerkers. Zij zorgen voor het complete proces van selectie en opleiden van nieuwe studenten, coaching gedurende de opleiding en tijdens het werk, begeleiden en bemiddelen van afgestudeerde kandidaten naar een duurzame baan. De stafafdeling zorgt voor de publiciteit en marketingcommunicatie en de personeels- en financiële administratie. Een vaste groep bemiddelaars houdt dagelijks vinger aan de pols in het bedrijfsleven en onderzoekt waar bedrijven behoefte aan hebben en waar onze studenten uitgezonden kunnen worden.

Strategische opgaven
ITvitae is gestart vanuit niets. De oprichters hebben een achtergrond in de IT, onderwijs en het uitzendwezen en hebben met hun passie voor onze doelgroep en een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen een mooie organisatie opgebouwd met een unieke en eigenwijze kijk op de doelgroep. ITvitae propageert neurodiversiteit in het bedrijfsleven en adviseert organisaties. Hoe kunnen bedrijven succesvoller zijn met gemengde teams van anders denkenden. ITvitae begeeft zich op de volgende vier ICT niche-gebieden: Cyber Security Specialist, C# Software Developer en Data Engineer Professional en ICT-Beveiligingstechnicus.

Voor de komende jaren is een aantal strategische doelen gedefinieerd:

 • Strategische samenwerking met grote key accounts en de overheid.
 • Uitgaande van de behoeften van het bedrijfsleven, continue actualisatie van ons onderwijsaanbod. We werken samen met gerenommeerde opleidingspartners en verbinden geschikte docenten aan onze opleiding.
 • Groei van de impact als Social Enterprise.
 • Het verder op de kaart zetten van de toegevoegde waarde van neurodiversiteit in Nederland.
 • Solide financiering. ITvitae is een volledig private organisatie.
 • Het vereenvoudigen van de organisatiestructuur.

Profiel
Wij zijn op zoek naar een ervaren algemeen directeur met een eigen visie op de toekomst van ITvitae. Wij zoeken primair een extern gerichte persoon die ervoor zorgt dat de commerciële onderdelen van de Social Enterprise impact maakt.; iemand die bereid is mee aan te pakken. De algemeen directeur is in staat om onze maatschappelijke impact verder te vergroten en werkt aan de verdere professionalisering van een toekomstbestendige, veerkrachtige en vitale organisatie. Je bent het boegbeeld van ITvitae. Je bent een ondernemer en ziet samen met het team nieuwe kansen. Je zorgt voor de realisatie van de gestelde doelen, om daarmee de positie van ITvitae voor onze doelgroepen naar de toekomst te versterken.

Je beschikt over brede leidinggevende ervaring. Je bent in staat om op duidelijke en verbindende wijze je collega’s in de organisatie mee te nemen in de verdere ontwikkeling van de organisatie. Tevens beschik je over voldoende ervaring om onze bedrijfsvoering aan te sturen en deze te verantwoorden bij het bestuur. Je past bij de informele cultuur van ITvitae

Functie-eisen
Om succesvol te kunnen zijn in deze functie verwachten we dat je tenminste voldoet aan de volgende eisen:

 • Je bent een teambuilder en je hebt ruime aantoonbare ervaring met het leidinggeven aan gepassioneerde medewerkers en het aansturen van een gehele organisatie.
 • Je hebt zorggedragen voor de interne beheersing en financiële sturing van een organisatie.
 • Je beschikt over relevante (ICT-)netwerken en bent in staat deze optimaal in te zetten om de ambities van ITvitae te verwezenlijken.
 • Je hebt affiniteit met onze bijzondere doelgroep.
 • Je bent het boegbeeld van ITvitae naar het bedrijfsleven toe.

Wat bieden wij

 • Een boeiende en uitdagende functie bij een bijzondere en maatschappelijk betrokken organisatie in een voormalig klooster aan de rand van Amersfoort.
 • Een no-nonsense organisatie met een informele cultuur.
 • Professionele manier van werken en omgang met elkaar.
 • Beloning conform de richtlijnen van Register Sociale Ondernemingen.

Interesse?
Frans de Bie, directeur ITvitae Learning en medeoprichter ITvitae, geeft graag antwoord op vragen. Hij is bereikbaar via frans.debie@itvitae.nl of mobiel op +31 6 40 22 00 74.

Je wordt verzocht je interesse zo spoedig mogelijk maar
uiterlijk 24 februari 2021 te mailen naar
frans.debie@itvitae.nl inclusief motivatie en CV.

Een antecedentenonderzoek maakt onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.