Vacature Freelance C# docent (3 dagen)

ITvitae is  op zoek naar een ervaren freelance C# software development docent die zijn/haar ervaring wil inzetten voor onze bijzondere studenten. Je geeft 3 dagen per week klassikale les van 10:00 tot 16:00 uur in een kleine lesgroep met 10 tot max 14 studenten. Een mooie opdracht waarin jij als docent aan de wieg staat van een nieuwe toekomst van onze studenten die eerder zijn uitgevallen op het hbo of universiteit vanwege een autismeprofiel of hoogbegaafdheid. Bij ITvitae lukt het hen wel. Ruim 90% van onze studenten stroomt succesvol uit en wordt bemiddeld als ICT-specialist.

Over de opleiding
Het ITvitae C# software development opleidingsprogramma duurt circa 9 maanden waarbij de focus ligt op programmeren in C#, het maken van opdrachten, de theorie leren en het behalen van de bijbehorende Microsoft examens. Onze lesmethode is vooral gebaseerd op de praktijk: aan de hand van cases gaan de studenten werken aan praktijkopdrachten. Je helpt de studenten bij het maken van programmeeropdrachten. De theorie wordt verduidelijkt door middel van workshops en korte instructiemodules. Door de kleine groepsgrootte en nauwe begeleiding leer je de studenten goed kennen en kan je ze nog beter ondersteunen. Omdat de studenten qua lesstof niet altijd gelijk oplopen, bied je waar nodig maatwerk om hen verder te helpen en/of extra diepgang te bieden. Je doet dit samen met de studentbegeleiders die jou hierin ondersteunen.

Een greep uit de onderwerpen die tijdens de studie aan de orde kunnen komen zijn .NET 6, ADO.NET, EF, ASP.NET, MVC, Angular, Pages, maar ook SQL, HTML, CSS, JS, SCRUM, Azure devops, C# en Git.

De studenten worden tijdens het opleidingsprogramma ook ondersteund door de loopbaancoaches van ITvitae. Doel is om de kandidaten voor te bereiden op een baan als C# software developer.

Over ITvitae
ITvitae is in 2013 opgericht door een tweetal gepassioneerde ondernemers. Zij hadden daarmee een helder en maatschappelijk doel: ICT-talenten die aan de zijlijn staan vanwege autisme of hoogbegaafdheid perspectief bieden en begeleiden naar een baan als ICT-professional. Een belangrijk middel om dit te realiseren zijn de ICT-opleidingsprogramma’s naar Werk en de directe bemiddeling en begeleiding van ervaren ICT-specialisten. De ITvitae studenten worden opgeleid in de specialisaties: C# Software Development, Java Software Development, Data Engineering/Data Science en Cyber Security. Inmiddels hebben we al ruim 400 deelnemers een nieuwe toekomst kunnen bieden als ICT-specialist bij vooraanstaande bedrijven en overheden in heel Nederland.

Je hebt / Je bent

 • iemand die graag eigen praktijkervaring deelt. Je houdt van nature van kennisoverdracht. Ervaring in lesgeven is een pré maar geen must.
 • programmeerervaring in de taal C# op het .NET platform met Visual Studio.
 • enthousiast om de studenten tijdens hun eindcase te begeleiden naar het ontwikkelen en publiceren van hun eindproduct in de Azure Cloud
 • één of meerdere relevante Microsoft (Role Based) Developer examens behaald, maar in ieder geval het AZ-900 Azure Fundamentals.
 • ruime ervaring met programmeertrajecten in de praktijk. Je weet hoe programmeurs samenwerken in de dagelijkse praktijk.
 • kennis van en ervaring met programmeren in brede zin: meerdere programmeertalen en platforms. Tevens kennis van complexere programmeertrajecten.
 • praktijkervaring met programmeeropdrachten en trajecten in complexe omvang is een pré.
 • iemand die structuur kan bieden en zelfstandig is.
 • flexibel, begripvol en geduldig.
 • interesse in de mens achter de student.

ITvitae biedt je een

 • contract op basis van freelance inzet voor drie dagen inhuur (in overleg in te vullen).
 • opdracht met impact start september 2022 – eind juni 2023
 • prima vergoeding, passend bij een social enterprise.
 • werkplek in een van de mooiste voormalige kloosters, in het hart van Nederland.
 • jonge organisatie met een maatschappelijke missie waarin jij onze deelnemers op weg helpt naar een nieuwe toekomst.

Interesse?

Heb je interesse of heb je nog vragen?
Stuur je cv en motivatie of overige reactie uiterlijk 15 september naar:
Frans de Bie, directeur ITvitae Learning 
frans.debie@itvitae.nl

Docent Angel Sevilla Camins over zijn ervaringen

.

Cyber Security docent Ton Maas

.

Meer weten over onze missie en onze studenten?

.