REFERENTIES - WEM ZoomBim

"Diversiteit binnen een team is belangrijk.
Een goede mix geeft de juiste dynamiek"

Rob Schilperoort, directeur ZoomBIM Solutions foto midden onder.

Maart 2017 - ZoomBIM Solutions gaat eind 2015 op zoek naar additionele programmeercapaciteit voor hun snel groeiende WEM-platform. Directeur en mede-eigenaar Rob Schilperoort komt in contact met ITvitae en haar ICT-specialisten. Een voortvarende samenwerking volgt op meerdere gebieden.

WEM-modelers
Om te voldoen aan de specifieke vraag naar specialistische WEM-modelers wordt vanuit ITvitae, onder leiding van een lead architect van ZoomBIM, een selecte groep programmeurs  omgeschoold. In maart 2016 gaat deze ‘kopklas’ van start. De programmeurs maken zich WEM in rap tempo eigen en eind 2016 werken vier WEM-modelers voor ZoomBIM en diverse opdrachtgevers.

Met het WEM-platform kan bijna iedereen applicaties bouwen, zonder kennis van code nodig te hebben. Applicaties worden niet gebouwd aan de hand van code, maar door het maken van proces-flowcharts.

Gewoon goede vakmensen
“Onze keuze om dit traject te doen met ITvitae en haar deelnemers komt niet voort uit liefdadigheid, het zijn gewoon goede vakmensen,” vertelt Rob Schilperoort (foto midden onder) in het zonnige kan¬toor aan de rand van de Amsterdamse Pijp. “Ik ben naast werkgever uiteindelijk ook zaken¬man. Diversiteit binnen een team is belangrijk. Man, vrouw, achtergronden, persoonlijkheden, mensen mét en mensen zonder autisme. Een goede mix van dit alles levert de beste kwaliteit en geeft de juiste dynamiek binnen een team.”

Schilperoort houdt rekening met wat belangrijk is voor zijn mensen. “Standaard ga ik met elke nieuwe medewerker na een week samen lunchen voor een nadere kennismaking. Ik hoor graag welke vragen zij hebben en wat hun indrukken zijn. Medewerkers met autisme hebben vaak iets langer nodig om te wennen aan een nieuwe omgeving. Deze lunchafspraak vindt dan gewoon na een aantal weken plaats. Je houdt rekening met elkaar, maar dat geldt voor al je medewerkers.”

Rob Schilperoort heeft twintig jaar in de Verenigde Staten gewerkt en gewoond en heeft een uitgebreide carrière in de IT, marketing en bedrijfskunde. Zo had hij zitting in de advisory board van Microsoft en Intel. Sinds 2012 woont Schilperoort met zijn gezin in Nederland en is mede-eigenaar en initiatiefnemer van diverse internatio¬nale start-ups. De komende jaren zet Schilperoort zich als directeur en leider in om het WEM-platform verder te ontwikkelen. •

.
Omscholing
ZoomBIM stelde een trainer en de materialen beschikbaar voor de WEM-groep. ITvitae zocht de mensen bij elkaar en faciliteerde het geheel met leslokalen en organisatie. Een deel van de studenten bracht het geleerde in de praktijk bij ITvitae door een ‘deelnemer-volgsysteem’ te bouwen. Iedereen die zich nu aanmeldt bij ITvitae komt via de WEM-applicatie in het instroomproces terecht.
.

Werkgever: ZoomBIM Solutions
Interview met: directeur Rob Schilperoort

ZoomBIM werkt met ITvitae sinds: 2015

Diverse ITvitae ICT-specialisten in dienst o.a.: Front End en
Back End Developers