REFERENTIES: RIVM

"Ze gaat het liefste voor een 10"

Chris ter Steege, afdelingshoofd Ontwikkeling & Rekenen, Data en Gis a.i.: "Bij het RIVM werken diverse ICT-specialisten van ITvitae. Binnen de afdeling Ontwikkeling heb ik het genoegen om samen te werken met een gemotiveerde en supergoed functionerende software developer van ITvitae. Zij vult ons team goed aan en er is een prettige samenwerking. Wat we als zeer verfrissend ervaren is haar directe manier van communiceren. Mooipraterij is haar onbekend en het is voor zowel collega’s als opdrachtgevers heel fijn om te weten wat de werkelijke stand is.”

Hoge kwaliteitsstandaard
“Mensen met hoogfunctionerend autisme leggen de lat vaak erg hoog. Heel herkenbaar bij onze collega die een zeer hoge kwaliteitsstandaard hanteert voor haar werk. Ze is uitermate secuur. Als het een negen is dan gaat ze toch voor de tien. Dit is tevens haar valkuil want niet ieder project heeft de ruimte om nog langer aan te werken. En natuurlijk is perfectionisme tegelijkertijd een hele mooie eigenschap die we moeten koesteren. Opdrachtgevers waarderen dit ook zeer.”

“In ons dagelijkse werk is de medewerker minstens net zo zelfstandig als de andere medewerkers. Voor de coronaperiode werkten we op kantoor en hebben we haar een stillere werkplek aangeboden en een koptelefoon, maar dit laatste geldt voor al onze collega’s die graag meer in stilte werken. Wel houden we meer rekening met haar belastbare uren, maar altijd in goed overleg. De verantwoordelijkheid hiervoor kan ze prima zelf dragen. Toen we noodgedwongen vanuit huis moesten gaan werken door corona heb ik mij enige zorgen gemaakt en was ik bang dat dit nadelig voor haar zou zijn. Maar dit was van korte duur, het thuiswerken blijkt in de praktijk heel erg mee te vallen.”

Verbreed je blikveld
“Het RIVM voert een actief beleid wat betreft diversiviteit van haar medewerkers op alle mogelijke manieren en medewerkers met een autismeprofiel horen daar ook bij. Mijn tip aan werkgevers die moeilijk invulbare ICT-vacatures hebben; verbreed je blikveld en maak eens kennis met de kandidaten van ITvitae en ontdek hoe waardevol deze ICT specialisten voor je organisatie kunnen zijn. Onze ervaring is bovendien dat de ITvitae opleidingen goed aansluiten bij onze praktijk. Beoordeel de kandidaat eerlijk en zakelijk op z’n kunnen en niet vanuit liefdadigheid, want dan doe je deze ICT-specialisten werkelijk tekort.”

Interview uit het Social Impact Verslag 2020.

"Wat we als zeer verfrissend ervaren is de directe manier van communiceren."

Werkgever: RIVM
Interview met: Chris ter Steege, afdelingshoofd Ontwikkeling & Rekenen, Data en Gis a.i.

RIVM werkt met ITvitae sinds: 2018

Diverse ITvitae ICT-professionals in dienst o.a.:
software developers
software testers