REFERENTIES: MOTIV ICT SECURITY

"Het werk op ons SOC leent zich uitstekend voor andersdenkenden"

Allan van Leeuwen, Team Leader Development & Offensive Motiv ICT Security: “We zien de grote waarde van andersdenkenden binnen onze organisatie. Het type werk op ons security operations center leent zich uitstekend voor medewerkers met een autismeprofiel. Er werken inmiddels diverse ICT-specialisten vanuit ITvitae bij Motiv. Een bijkomend voordeel is dat de opleidingen van ITvitae op het gebied van ICT en security goed aansluiten bij wat er bij Motiv in de praktijk van toepassing is.”

Out-of-the-box
“ICT-specialisten met een autismeprofiel beschikken veelal over kwaliteiten die in het dagelijkse werk zeer van pas komen, zoals analytisch vermogen, patroonherkenning en out-of-the-box oplossingen bedenken gecombineerd met het vermogen om zeer gefocust te werk te gaan. Bij Motiv herkennen wij dit zeker. Zo heeft een engineer een handleiding van 350 pagina’s volledig doorgenomen om een issue op te lossen waar niemand anders uit kwam. Het is overigens wel van belang om er op te letten dat hier niet te ver in doorgeslagen wordt. Door te secuur te werken, kan dit vertragend werken waardoor de projectplanning in gevaar kan komen. Maar mijn ervaring is dat dit geen probleem is wanneer je dit met de medewerker bespreekt en de duidelijk maakt wat de hoofdzaken zijn en wat bijzaken”.

Goede landing
“Het vraagt van de leidinggevende met name bij de start extra aandacht. Een goede landing binnen de organisatie is van belang. Dat werkt twee kanten op. We stemmen vooraf met onze nieuwe medewerker af wat zijn behoeftes zijn als het gaat om de werkomgeving. Kan iemand wel efficiënt werken in een drukke omgeving? En als er in deeltijd gewerkt wordt, hoe delen we dat dan het prettigste in zodat de medewerker voldoende tijd krijgt om zichzelf weer op te laden? Daarnaast is het van belang om de teamleden te informeren over de komst van hun nieuwe collega en op welke wijze ze hem het beste kunnen ondersteunen. ITvitae speelt hier zelf ook een grote rol in en heeft ons goed geïnformeerd en geholpen.”

“Andersdenkenden onderschatten zichzelf vaak en lopen niet met hun skills te koop. Zorg dus dat je je medewerker goed leert kennen. Onderzoek samen waar iemand bedreven in is en zet ze in hun kracht. Laat je medewerkers doen waar ze goed in zijn. Daarmee zullen ze floreren en uitgroeien tot een waardevolle medewerker die voldaan zijn werkdag af kan sluiten en trots kan zijn op zijn bijdrage.”

“Op zoek naar ICT-specialisten? Ga met ITvitae het gesprek aan en ontdek wat de toegevoegde waarde kan zijn van andersdenkenden in uw organisatie. Laat u informeren over wat dit van u als leidinggevende vraagt en onderzoek of hier voldoende ruimte voor is binnen uw organisatie. Staat u hier positief tegenover? Gebruik het sollicitatiegesprek om te verkennen wat deze persoon inhoudelijk te bieden heeft. Let erop dat u hierbij zelf voldoende vragen stelt omdat mensen met een autismeprofiel vaak van nature introvert zijn. Een accountmanager van ITvitae is altijd aanwezig om zo nodig hierbij te ondersteunen.”

Interview uit het Social Impact Verslag 2020.

Werkgever: Motiv ICT Security
Interview met: Allan van Leeuwen, Team Leader Development & Offensive

Motiv ICT Security werkt met ITvitae sinds: 2018

Diverse ITvitae ICT-specialisten in dienst o.a.: 
Cyber Security Specialisten