REFERENTIES: ITILITY

"Tip: Organiseer een hackathon"

Marianne Faro is director bij Itility in Eindhoven. “Ons internationale consultancy team bestaat uit meer dan 250 cloud-, data- en software-experts. We groeien fors en zijn dan ook continu op zoek naar nieuwe specialisten. Zo kwamen we in contact met ITvitae. Inmiddels werken er vier ITvitae data-experts met veel plezier binnen diverse teams.”

“Opvallend is dat we ons recruitmentproces voor deze kandidaten nauwelijks hebben moeten aanpassen. De profielen waar wij naar op zoek zijn matchen uitstekend en we zien meer overeenkomsten dan grote verschillen tussen onze engineers en de kandidaten van ITvitae. Ons proces van matchen is gericht op het kijken naar iemands passie en capaciteiten, en daar dan een passende rol of passend project bij vinden in plaats van vice versa.”

Bewustwording
“Drie data-experts van ITvitae zijn in 2021 tegelijkertijd gestart en komen uit dezelfde lesgroep. We hadden bij ITvitae een hackathon georganiseerd om meer te vertellen over ons bedrijf en om kennis te maken met mogelijk nieuwe kandidaten. Superleuk en leerzaam over en weer. Wat ik heb meegenomen van dit event is de extra bewustwording van het belang van tijdige en heldere communicatie. Het mooie is dat we de opgedane ervaringen weer hebben verwerkt in de organisatie van hackathons voor young professionals. Ik kan andere organisaties van harte aanbevelen om ook een uitdagende hackathon te organiseren bij ITvitae. Het leverde ons drie superslimme, gemotiveerde en leuke collega’s op.”

"Als er morgen 20 nieuwe kandidaten
op de stoep staan,
nemen we ze graag aan."

.

“Het grootste misverstand dat over medewerkers met autisme bestaat is wat mij betreft dat je deze collega’s met zijden handschoentjes zou moeten aanpakken. Binnen Itility zijn we behoorlijk direct in onze communicatie. Deze manier van werken is voor de ITvitae kandidaten absoluut geen probleem maar wordt vooral gezien als zeer plezierig omdat het duidelijkheid biedt.”

Begeleiding
“Qua begeleiding zijn we als werkgever niet meer tijd kwijt dan bij andere nieuwe medewerkers. Het is opvallend om te zien dat de kandidaten van ITvitae hebben geleerd om tijdig een hulpvraag te stellen. Dit zijn veelal vragen die niet met de inhoud van hun werk te maken hebben, want dat gaat hen goed af, maar meer over praktische zaken eromheen. We zijn heel tevreden en ik moet je eerlijk zeggen dat als er morgen twintig nieuwe ITvitae kandidaten bij ons op de stoep staan, we ze graag zouden aannemen.

Interview uit het ITvitae Social Impact Verslag - Resultaten 2021

Interview met:
Marianne Faro is director Itility

Itility werkt met ITvitae sinds: 2020

Diverse ITvitae ICT-specialisten in dienst o.a.:
data engineers
data scientists