REFERENTIES: COVALENT

“Het is mooi om te zien hoe deze nieuwe collega’s excelleren”

Ad Rabenort, directeur Covalent: "Covalent kwam in aanraking met ITvitae naar aanleiding van een tv-uitzending van Nieuwsuur waarin ITvitae werd geportretteerd. We waren op zoek naar nieuwe mensen en door de reportage van Nieuwsuur werd onze interesse gewekt. Kort na de kennismaking kwam de eerste ITvitae-ontwikkelaar bij ons in dienst.”

Bij adviesbureau en softwareproducent Covalent zijn inmiddels twee ontwikkelaars en een tester via ITvitae werkzaam. Daarnaast werkt Covalent samen met afdeling development van ITvitae waarmee een nieuwe multiplatform applicatie wordt ontwikkeld.

Praktische oplossingen
Werkgevers vragen Rabenort wel eens wat het betekent om met deze professionals te werken. “Soms zijn er aanpassingen nodig. Bijvoorbeeld om prikkels te dempen en voldoende rust te creëren. Dat vraagt vaak om hele praktische oplossingen, zoals gedempt licht, een geluidsscherm of hoofdtelefoon. Andere belangrijke factoren zijn structuur, geduld en lerend vermogen. Dat er aanpassingen nodig zijn, geldt voor beide partijen. Maar het is mijn ervaring dat wederzijds respect en vertrouwen tot succes leidt.”

“We hebben er via ITvitae zeer gemotiveerde collega’s bij. Ik zie variëteit tussen mensen als waardevol, anders denken werkt.” Deze vorm van samenwerken vraagt wel een zekere mate van sociale intelligentie van een werkgever volgens Rabenort. “Mensenkennis is een belangrijke eigenschap. Je moet vooral geïnteresseerd zijn in het feit dat iedereen andere eigenschappen heeft en dat de combinatie daarvan binnen een organisatie tot verrassend positieve resultaten kan leiden. Het is mooi om te zien hoe de nieuwe collega’s, door misschien enkele kleine aanpassingen te doen, kunnen excelleren op een bepaald gebied en daarmee ook van waarde zijn voor onze organisatie.” Om het instromen van nieuwe collega’s optimaal te laten verlopen, werkt Covalent nauw samen met ITvitae. “De coach komt regelmatig langs en er is ondersteuning bij uitdagingen.”

Omgaan met anders
Ad Rabenort geeft aan dat neurodiversiteit een betere typering is dan autisme. “Bij neurodiversiteit gaat men ervan uit dat ‘anders zijn’ ook voordelen biedt. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat het fenomeen al 10.000 jaar bekend is in de genen en niet is uitgestorven. Hoe meer we weten over het brein, hoe duidelijker het wordt dat er geen standaard brein is. Dat je hooguit anders denkt dan gemiddeld. Maar ook dan; wat is de gemiddelde denkstandaard? Wat is dus anders? We hebben allemaal wel een bijzondere eigenschap, alleen sommigen zijn beter in camoufleren.”

Werkgever: Covalent
Interview met: Ad Rabenort, directeur Covalent

Covalent werkt met ITvitae sinds: 2017

Diverse ITvitae ICT-specialisten in dienst o.a.: 
Software ontwikkelaars
Software Test Engineers

Adres

Daam Fockemalaan 22,
3818 KG Amersfoort