REFERENTIES: ABN AMRO

"Op Wereld Autisme Dag laten we ons pand blauw kleuren"

Sven Romkes is People Development Consultant B-Able Desk bij ABN AMRO: “ABN AMRO kiest met haar B-Able programma bewust voor talent met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er zijn bankbrede doelstellingen in elke businessline om te zorgen voor de instroom, doorstroom en behoud van medewerkers. De B-Able Desk zorgt dat ABN AMRO een meer diverse en inclusieve organisatie wordt. Onze purpose ‘banking for better for generations to come’ betekent dat we kunnen groeien en goed anticiperen op veranderingen in de samenleving en een positieve bijdrage leveren aan deze samenleving."

Analystisch denkvermogen
"We kiezen bewust voor diversiteit, hoger- en lager opgeleid, in zowel onze gecreëerde als onze reguliere functies. De toekomst van het bankwezen wordt steeds digitaler. Daarom kiezen wij bewust voor ITvitae met serieuze IT-professionals voor diverse functies. We zijn ons als bank bewust van de talenten van deze ICT-specialisten. Een aantal zaken die ons opvallen zijn onder andere een sterk oog voor detail, een hoge mate van concentratie, sterk analytisch denkvermogen, intelligentie en geheugen en het talent tot logisch nadenken."

Autisme Ambassade
"Onze Autisme Ambassade binnen het B-Able Netwerk met inmiddels vier ambassadeurs maakt zich sterk om autisme bespreekbaar te maken binnen ons bedrijf door te vertellen over hun talent, maar ook te laten zien waar je rekening mee kunt houden in de communicatie. Wees duidelijk in je uitleg, gebruik niet teveel verschillende aanspreekpunten en zorg ervoor dat je niet teveel non-verbale communicatie, sociale regels of spreekwoorden gebruikt maar zeg gewoon wat je bedoeld. Op Wereld Autisme Dag laten we ons pand blauw kleuren om te laten zien dat we kiezen voor deze talentvolle groep mensen."

"Veel van onze klanten, partners en andere bedrijven die een oplossing zoeken voor hun IT-vraagstukken zouden bewust kunnen kiezen voor talent van mensen met autisme bij ITvitae. Je organisatie wordt er sterker van en het geeft een stuk begrip aan de rest van je medewerkers die hier mee te maken hebben doordat hun partner, kind of iemand dichtbij de diagnose autisme heeft. Het belangrijkste is dat je niet alleen er over praat maar ook bewust aan de slag gaat. Dus maak een afspraak en maak het verschil.”

Interview uit het ITvitae Social Impact Verslag - Resultaten 2019

Interview met: Sven Romkes B-Able Desk ABN AMRO

ABN AMRO werkt met ITvitae sinds: 2019

Diverse ITvitae ICT-specialisten in dienst o.a.:
Data analisten
SOC analisten

Overige samenwerking:
Data Science gastcolleges