200ste ICT-specialist  geplaatst bij de Gemeente Amsterdam

Amersfoort, 1 november 2018Alle 13 studenten van de Data Science Groep 24 hebben in september succesvol hun opleidingsdeel afgesloten bij ITvitae in Amersfoort. Wat de studenten van ITvitae bindt is dat zij hoogfunctionerend autisme hebben of hoogbegaafd zijn. Het merendeel van deze ICT-talenten zijn in het verleden in het reguliere onderwijs uitgevallen en hebben langdurig thuisgezeten. Terwijl een IQ boven de 130 geen uitzondering is.

Deze maand start de 200ste kandidaat van ITvitae met een werkervaringsplaats bij zijn nieuwe werkgever. Roel gaat aan de slag als Data Scientist bij Onderzoek, Informatie en Statistiek van de Gemeente Amsterdam. Roel voelt er zelf minder voor om hiermee in de media te verschijnen, bang om ‘een stempel’ te krijgen. Peter van Hofweegen, directeur detachering van ITvitae: “De reactie van Roel is begrijpelijk. Helaas bestaat er nog veel onbegrip over autisme. Onze kandidaten hebben een hbo/wo-niveau en zijn supergoed in hun vak. Zij willen graag hierop worden beoordeeld. Toch is het fijn als de werkomgeving weet heeft van mogelijke belemmeringen. Heeft een kandidaat eerder last van omgevingsgeluiden of is hij/zij gebaat bij heldere eenduidige opdrachten dan is het vaak een kleine moeite om hier rekening mee te houden.”

l Peter van Hofweegen, directeur ITvitae Detachering en R Jeroen Slot, hoofd Onderzoek, Informatie en Statistiek van de Gemeente Amsterdam.

Jeroen Slot, Hoofd Onderzoek, Informatie en Statistiek Gemeente Amsterdam: “Werkgevers hebben de verantwoordelijkheid ook werknemers die iets minder gemakkelijk een baan vinden kansen te bieden. Dat geldt zeker voor de Gemeente Amsterdam, de grootste werkgever in de stad. OIS en ITvitae zijn ervan overtuigd dat dat kan. Sterker nog: dat door de inzet van Data Scientists als Roel de kwaliteit van de dienstverlening aan alle Amsterdammers ten goede komt.”

ITvitae is gespecialiseerd in het werven, opleiden, coachen en bemiddelen van ICT-specialisten met autisme en hoogbegaafden en is gevestigd in het rustieke Eemklooster in Amersfoort. Het doel van ITvitae is om ICT-talenten die aan de zijlijn staan perspectief te bieden en tot hun recht te laten komen op de arbeidsmarkt. Voor deze bijzondere doelgroep is een viertal opleidingsprogramma’s ontwikkeld in samenwerking met Northwave, Anchormen, Vijfhart en Microsoft. De behoefte aan deze ICT-Leertrajecten is groot. Vanuit heel Nederland komen kandidaten naar ITvitae in Amersfoort om zich te laten opleiden tot Software Tester, Software Developer, Cyber Security Specialist of Data Science Specialist.

ICT-Leertrajecten naar Werk
De opleidingsprogramma’s van ITvitae sluiten aan op de actuele vraag op de arbeidsmarkt. Na een zorgvuldige selectie gaan de studenten in kleine groepen aan de slag met hun specialisatie. Wil de student slagen voor dit traject dan is het noodzakelijk dat hij/zij voor aanvang ICT-kennis heeft en over de juiste gedrevenheid en passie beschikt. Ruim 90% van de deelnemers rondt het complete leertraject succesvol af en kan worden bemiddeld.

Over ITvitae
Drijfveer van ITvitae is het gegeven dat ruim 20.000 high potentials met autisme werkloos thuis zitten, omdat zij uitgevallen zijn in het reguliere onderwijs of vastlopen door ingewikkelde procedures. ITvitae is opgericht eind 2013 door de sociaal ondernemers Frans de Bie en Peter van Hofweegen. Door de jarenlange expertise op het gebied van ICT, autisme, hoogbegaafdheid en coaching samen te voegen tot een compleet aanbod van diensten, is ITvitae in staat om uitzonderlijke talenten, veelal na lange periodes van stilstand, succesvol aan passend werk te helpen. ITvitae is een private sociale onderneming en financiert een substantieel deel van het opleidingstraject voor. Voor een deel van de studenten levert de uitkeringsinstantie een bijdrage en/of financiert de deelnemer deze uit particuliere middelen.

“Werkgevers hebben de verantwoordelijkheid ook werknemers die iets minder gemakkelijk een baan vinden kansen te bieden. Door de inzet van Data Scientists als Roel komt de kwaliteit van de dienstverlening aan alle Amsterdammers ten goede.”

Jeroen Slot, Hoofd Onderzoek, Informatie en Statistiek Gemeente Amsterdam

.

De 200ste kandidaat heeft succesvol het opleidingprogramma voor Data Science Specialist  afgerond welke ITvitae samen met Anchormen heeft ontwikkeld.