De nominatieperiode voor de ITvitae Neurodiversiteit Award 2024 is gesloten!

Je had t/m maandag 12 februari 2024 de tijd om maximaal twee nominaties uit te brengen

 1. De werkgever die ruimte geeft aan neurodivergent ICT-talent (HR-manager / D&I- Manager)
 2. De manager die ruimte geeft aan neurodivergent ICT-talent (Teamlead / Chapter Lead / Lijnmanager)

De criteria voor de toekenning van de awards lees je iets verderop.

Dit zijn de winaars van de ITvitae Neurodiversiteit Award 2024

Dit waren de genomineerden van de ITvitae Neurodiversiteit Awards 2024

Dit jaar organiseert ITvitae opnieuw de uitreiking van de ITvitae Neurodiversiteit Award! Met deze uitreiking willen wij werkgevers én managers in het zonnetje zetten, die een succesvol en duurzaam neurodivers beleid voeren op het gebied van communicatie, recruitment en begeleiding van neurodivergente medewerkers en hun team. Met de Neurodiversiteit Award vraagt ITvitae aandacht voor de meerwaarde van neurodiversiteit in het algemeen en in het bijzonder voor medewerkers met een autismeprofiel of hoogbegaafdheid.

.

Criteria

De meest neurodivers-vriendelijke werkgever wordt o.a. beoordeeld op:

 • Het hebben en actief uitdragen van een neurodivers beleid
 • Het hebben van een neurodivers-vriendelijk recruitmentproces

De meest neurodivers-vriendelijke manager wordt o.a. beoordeeld op:

 • Het omarmen en uitdragen van een neurodivers team, hij of zij is een voorbeeld!
 • Het actief begeleiden van neurodivergent ICT-talent

Meer weten over de neurodiversiteit criteria waarop de juryleden de genomineerden toetsen? Bekijk dan het complete criteria overzicht (pdf).

Het proces

 1. Jij brengt tot uiterlijk maandag 12 februari jouw stem(men) uit.
 2. De top 3 nominaties van beide categorieën worden bekend gemaakt op donderdag 16 februari.
 3. De top 3 genomineerden in beide categorieën worden kort geïnterviewd en krijgen allen dezelfde set vragen om te beantwoorden. Deze interviews zijn online via Teams en zullen worden opgenomen.
 4. Een onafhankelijke jury beoordeeld alle interview-opnames, gepaard met de door jouw ingezonden motivatie en bepaald één winnaar in beide categorieën.
 5. De Neurodiversiteit Awards worden uitgereikt op donderdag 14 maart tijdens ons besloten Seminar: Durf anders te denken, want anders denken werkt!

Juryleden

Sjoerd van der Maaden
Juryvoorzitter
Saskia Schepers Peter van Hofweegen

.

WINNAAR 2022

"ABN AMRO heeft een intern B-Able en neurodiversiteit netwerk. Deze netwerken verbinden collega’s en zorgen voor trainingen. Vanuit B-Able wordt altijd gekeken naar de mogelijkheden. "

.

Juryvoorzitter Tom Kok en Nicole Riebandt die namens de ABN AMRO de Neurodiversiteit Award in ontvangst mocht nemen. "Ik ben er emotioneel van en enorm blij."

GENOMINEERDEN

"Motiv kijkt naar het talent van haar medewerkers. Tijdens de sollicitatie ligt de focus op de technische skills. ICT-specialisten van ITvitae krijgen bij Motiv de ruimte om zichzelf te zijn en kunnen daardoor groeien."

"Voor de kandidaten met een autismeprofiel is het aanpassen van werkzaamheden, -omgeving en -locatie bij ING altijd bespreekbaar. Er wordt niet beoordeeld op diploma’s en doelgroepverklaring maar op kennis, kwaliteiten en ontwikkelbaarheid. Binnen ING is iemand dedicated verantwoordelijk voor het proces van diversiteit en inclusiviteit."

.

Een spannend moment, wie van de 3 genomineerde organisaties ABN AMRO, ING en Motiv mag met de eerste Neurodiversiteit Award naar huis?

.

Meer weten over de meerwaarde van neurodiversiteit op de werkvloer?