Academie in zelfvertrouwen

“De arbeidsmarkt blijft de komende jaren krap. Zeker in bepaalde branches als de IT. Werkgevers moeten verder kijken dan hun neus lang is. We moeten met z’n allen oplossingen verzinnen om ‘vergeten groepen mensen’ aan werk te helpen.", vertelt Frans de Bie, directeur ITvitae Learning.

"Zelf ben ik tientallen jaren werkzaam in de IT-sector. Het viel me op dat goede IT’ers in meer of mindere mate autistische trekken hebben, al zullen ze lang niet allemaal een ‘officiële diagnose’ hebben gehad. Ik zag dat deze eigenschappen — hoge intelligentie, sterke logica, anders kunnen kijken — bijzondere meerwaarde hebben. Door dat inzicht kwam ik op het idee om samen met Peter van Hofweegen ITvitae op te richten, een bedrijf dat bemiddelt in IT-talent met autisme. Onze verwachting in 2013: we helpen 30 mensen die door hun problematiek thuis zitten, via een gespecialiseerde opleiding aan een vaste baan. We zijn nu 5 jaar bezig en de teller staat op 260 mensen."

"Werkgevers moeten verder kijken dan hun neus lang is. We moeten met z’n allen oplossingen verzinnen om ‘vergeten groepen mensen’ aan werk te helpen."

"Het geheim van ons succes? Aandacht en geduld. Wij leiden mensen met autisme in kleine groepen op tot volwaardige ICT’ers met erkende diploma’s. Bij ons krijgen mensen de ruimte om anders te zijn en de tijd om hun eigen weg te vinden. Dat is in veel gevallen een redding voor mensen die veelal gestrand zijn doordat zij niet in ‘het systeem’ passen. Wij bouwen deze mensen, die vele teleurstellingen rijk zijn, langzaam weer op. Met als gevolg dat ze niet alleen een baan hebben, maar ook weer functioneren in de maatschappij. Ik omschrijf ons bedrijf vaak als een ‘academie in zelfvertrouwen’. Ik ben ervan overtuigd dat deze methode ook werkt voor andere ‘vergeten’ groepen.“

Frans de Bie is medeoprichter en voormalig directeur van ITvitae, een organisatie die bemiddelt in IT-talent met autisme. UWV werkt sinds 2014 samen met ITvitae.

Tekst Marlies Ruijter Fotografie Jeroen Dietz