VACATURES

C# Docent / Begeleider (24-32 uur)

Over ITvitae
ITvitae is opgericht in 2013 en is een private sociale onderneming. De oprichters van ITvitae hebben een helder en maatschappelijk doel: jongeren met hoogfunctionerend autisme en hoogbegaafden, die zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs, perspectief bieden met ICT-opleiding, coaching en baanbemiddeling. De studenten worden opgeleid in officiële ICT-opleidingsprogramma’s voor Software Development, Data Science en Cyber Security. Per jaar stromen circa 75 van onze kandidaten uit naar werk bij vooraanstaande bedrijven en overheden in heel Nederland.

Op dit moment werken er 30 medewerkers bij ITvitae verdeeld over de afdelingen Learning, Coaching en Detachering. ITvitae is een jonge organisatie met een open bedrijfscultuur. En dat er bij ITvitae meerdere hoogintelligente collega’s met autisme werken, is natuurlijk geen toeval. De veelal andere en bijzondere manier van denken inspireert ons enorm.

Over de functie
We zijn op zoek naar een ervaren C# software development docent / begeleider die zijn/haar ervaring wil inzetten voor onze studenten. Je geeft 2 dagen per week klassikale les en 2 dagen per week begeleiding van 10:00 tot 16:00 uur bij het maken van programmeeropdrachten aan een kleine lesgroep leergierige studenten (10-14). Het opleidingsprogramma duurt circa 12 maanden waarin bij de studenten de focus ligt op programmeren in C#, het maken van vele opdrachten, de theorie leren en het behalen van de bijbehorende Microsoft MCSA examens. Door het intensieve begeleiden leer je de studenten goed kennen en kan je ze nog beter ondersteunen. Omdat de studenten qua lesstof niet altijd gelijk oplopen, bied je waar nodig maatwerk om hen verder te helpen en/of extra diepgang te bieden. Je doet dit samen met de docent en begeleiders van de parallelgroep C# Software Developer.

Onze lesmethode is gebaseerd op ‘problem based learning’: aan de hand van cases gaan de studenten paarsgewijs werken aan deze opdrachten. De theorie wordt verduidelijkt door middel van workshops en korte instructiemodules.

De studenten worden tijdens het opleidingsprogramma ook ondersteund door de coaches van ITvitae. Doel is om de kandidaten voor te bereiden op een baan als C# software developer. En dat doen we goed. Binnenkort wordt de 300ste kandidaat naar werk bemiddeld als ICT-professional.

Je hebt / Je bent

 • iemand met ervaring in lesgeven, het begeleiden van studenten of je houdt van nature van kennisoverdracht.
 • jarenlange programmeerervaring in de taal C# en het platform Visual Studio.
 • één of meerdere MCSA examens behaald, maar in ieder geval het 70-483 Programming in C# examen.
 • ruime ervaring met programmeertrajecten in de praktijk. Je weet hoe programmeurs samenwerken, hun dagelijkse praktijk.
 • kennis van en ervaring met programmeren in brede zin: meerdere programmeertalen en platforms. Tevens kennis van complexere programmeertrajecten.
 • flexibel, begripvol en geduldig.
 • iemand die structuur kan bieden.
 • interesse in de mens achter de student.
 • praktijkervaring met programmeeropdrachten en trajecten in complexe omvang is een pré.

ITvitae biedt je een

 • drie- of vierdaagse werkweek (in overleg in te vullen).
 • prima salaris, passend bij een social enterprise.
 • werkplek in een van de mooiste voormalige kloosters, in het hart van Nederland.
 • jonge organisatie met een maatschappelijke missie waarin jij onze deelnemers op weg helpt naar een nieuwe toekomst.

Interesse?

Heb je interesse of heb je nog vragen?
Stuur je cv en motivatie of overige reactie naar:
Frans de Bie, directeur ITvitae Learning 
frans.debie@itvitae.nl

Meer weten over onze missie en onze kandidaten?

.

Docent Angel Sevilla Camins over zijn ervaringen

.

Adres

Daam Fockemalaan 22,
3818 KG Amersfoort

© ITvitae - Ontwikkeld met het Website Management Systeem van Ikabus