VACATURES

Algemeen Directeur

Geplaatst 10 september 2020 - Reacties tot 10 oktober 2020

ITvitae is op zoek naar een algemeen directeur die de huidige en toekomstige ambities van onze organisatie gestalte geeft. Een ondernemende en maatschappelijk betrokken persoon met een duidelijke visie op het te ontwikkelen potentieel van onze kandidaten (slimme mensen met een autisme-profiel en/of hoogbegaafdheid), die met een verbindende stijl kansen omzet in daadwerkelijke resultaten. De functie van algemeen directeur is voor ITvitae nieuw.

Organisatie
ITvitae is eind 2013 opgericht door sociaal ondernemers Frans de Bie en Peter van Hofweegen. ITvitae biedt kandidaten met hoogfunctionerend autisme en hoogbegaafden perspectief door middel van ICT-opleidingen én de bemiddeling naar een baan, inclusief coaching.

Inmiddels hebben ruim 300 kandidaten hun opleidingstraject succesvol afgerond en zijn door ITvitae duurzaam bemiddeld naar een baan op de ICT-arbeidsmarkt.

ITvitae is een Social Enterprise en bestaat uit een ANBI-stichting en een drietal BV’s met de hoofdactiviteiten Learning, Coaching en Detachering. Met de invulling van de nieuwe functie komt het geheel onder leiding te staan van de algemeen directeur. ITvitae telt ongeveer dertig medewerkers. Zij zorgen voor het complete proces van selectie en opleiden van nieuwe studenten, coaching gedurende de opleiding en tijdens het werk, begeleiden en bemiddelen afgestudeerde kandidaten naar een duurzame baan. Een stafafdeling zorgt voor de publiciteit en marketingcommunicatie en de personeels- en financiële administratie.

Strategische opgaven
ITvitae is gestart vanuit niets. De oprichters hebben een achtergrond in de IT, opleidingen en het uitzendwezen en hebben met hun passie voor onze doelgroep en een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen een mooie organisatie opgebouwd met een unieke en eigenwijze kijk op de doelgroep. Begin 2014 startte de eerste lesgroep met elf studenten. Op dit moment zijn de kandidaten in groep 34, 35, 36 en 37 aan de slag om te worden opgeleid tot Cyber Security Specialist, C# Software Developer en Data Engineer Professional. Januari 2021 starten we met het nieuwe traject ICT-Beveiligingstechnicus.

Voor de komende jaren is een aantal strategische doelen gedefinieerd:

 • Het vinden van voldoende werkplekken voor onze kandidaten bij geschikte werkgevers in heel Nederland. Belangrijk speerpunt is het overtuigen van bedrijven en overheden van de meerwaarde van neurodiversiteit. Al onze studenten moeten bemiddeld worden naar duurzaam werk.
 • Continue actualisatie van ons onderwijsaanbod gericht op de behoeften van het bedrijfsleven. We werken samen met gerenommeerde opleidingspartners en verbinden geschikte docenten aan onze opleiding.
 • Groei van het aantal studenten van zeventig naar honderd per jaar. Middels uitbreiding opleidingsaanbod of parallelgroepen van leertrajecten.
 • Solide financiering. ITvitae is een volledig private organisatie. Steeds meer studenten financieren een groot deel van de kosten zelf omdat ze geen andere vorm van studiefinanciering hebben.

Profiel
Wij zijn op zoek naar een ervaren algemeen directeur met een eigen visie op de toekomst van ITvitae. Wij zoeken primair een verbinder voor onze medewerkers en studenten; iemand die bereid is mee aan te pakken. De algemeen directeur is in staat om onze maatschappelijke impact verder te vergroten en werkt aan de verdere professionalisering van een toekomstbestendige, veerkrachtige en vitale organisatie. Je bent het boegbeeld van ITvitae intern en extern. Je bent een ondernemer en ziet samen met het team nieuwe kansen. Je zorgt tevens voor de realisatie, om daarmee de positie van ITvitae voor onze doelgroepen naar de toekomst te versterken.

Je beschikt over brede leidinggevende ervaring. Je bent in staat om op duidelijke en verbindende wijze uw collega’s in de organisatie mee te nemen in de verdere ontwikkeling van de organisatie. Tevens beschik je over voldoende ervaring om onze bedrijfsvoering aan te sturen en deze te verantwoorden bij het bestuur. Je past bij de informele cultuur van ITvitae.

Functie-eisen
Om succesvol te kunnen zijn in deze functie verwachten we dat je tenminste voldoet aan de volgende eisen:

 • Je bent een verbinder en boegbeeld voor medewerkers en voor onze studenten en bent betrokken door kennis van of ervaring met onze doelgroep.
 • Je beschikt over relevante (ICT-)netwerken en bent in staat deze optimaal in te zetten om de ambities van ITvitae te verwezenlijken.
 • Je bent een team builder en hebt ruime aantoonbare ervaring met het leiden van gepassioneerde individuen en het aansturen van de gehele organisatie.
 • Je hebt zorg gedragen voor de interne beheersing en financiële sturing van een organisatie.

Wat bieden wij

 • Een boeiende en uitdagende functie bij een bijzondere en maatschappelijk betrokken organisatie in een voormalig klooster aan de rand van Amersfoort.
 • Een no-nonsense organisatie met een informele cultuur.
 • Professionele manier van werken en omgang met elkaar.
 • Beloning conform de richtlijnen van Register Sociale Ondernemingen.

Interesse?
Frans de Bie, directeur ITvitae Learning en medeoprichter ITvitae, geeft graag antwoord op vragen. Hij is bereikbaar via frans.debie@itvitae.nl of mobiel op +31 6 40 22 00 74.

Je wordt verzocht je interesse zo spoedig mogelijk maar
uiterlijk 10 oktober 2020 te mailen naar
frans.debie@itvitae.nl inclusief motivatie en CV.

Een antecedentenonderzoek maakt onderdeel uit van de procedure.
We zijn voornemens de procedure eind december af te ronden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Adres

Daam Fockemalaan 22,
3818 KG Amersfoort

© ITvitae - Ontwikkeld met het Website Management Systeem van Ikabus