Vacature Studentbegeleider bijzondere talenten (32-40 uur)

ITvitae is voor de uitbreiding van ons team op zoek naar een ervaren Studentbegeleider die onze bijzondere talenten ondersteunt bij het succesvol doorlopen van hun ICT-opleidingsprogramma naar Werk. We bieden onderwijs aan een doelgroep in de leeftijd tussen de 16-35 jaar die vanwege autisme of hoogbegaafdheid is uitgevallen in het reguliere onderwijs. Mede dankzij jouw hulp en aandacht lukt het onze studenten wel om de opleiding te voltooien. Ruim 90% van onze kandidaten stroomt succesvol uit en wordt bemiddeld als ICT-professional.

Over de functie
Als Studentbegeleider bij ITvitae ben je het eerste persoonlijke aanspreekpunt en dagelijks begeleider van onze studenten. Het overgrote deel van onze studenten is uitgevallen op het hbo of de universiteit. Velen van hen zijn twee, drie of meer keren gestart met een nieuwe studie, maar liepen telkens tegen dezelfde uitdagingen aan. Sommigen van hen zitten al een enige jaren thuis voordat ze bij ITvitae komen. De uitdagingen voor onze studenten liggen vooral op het gebied van opbouwen van zelfvertrouwen, omgaan met angsten, de ontwikkeling van werknemersvaardigheden en de voorbereiding op het hebben van een baan. Je hebt zowel individuele gesprekken als groepsgesprekken om de studenten persoonlijk te begeleiden. Deze gesprekken zijn meer frequent dan in een reguliere onderwijsomgeving. Je verzorgt de evaluatie en verslaglegging van de gesprekken. Daarnaast sta je in nauw contact met de docenten en in sommige gevallen met ouders, externe coaches en instanties als het UWV en Gemeentes. Op regelmatige basis verzorg je, samen met de andere twee collega Studiebegeleiders, voor de studenten laagdrempelige, korte workshops op het gebied van werknemersvaardigheden.

Over ITvitae
Social enterprise ITvitae is in 2013 opgericht door een tweetal gepassioneerde ondernemers. Zij hadden daarmee een helder en maatschappelijk doel: ICT-talenten die aan de zijlijn staan vanwege autisme of hoogbegaafdheid perspectief bieden en begeleiden naar een baan als ICT-professional. Een belangrijk middel om dit te realiseren zijn de ICT-opleidingsprogramma’s naar Werk en de directe bemiddeling en begeleiding van ervaren ICT-professionals. Onze studenten worden opgeleid in kleine lesgroepen met 10 tot max 14 kandidaten voor de specialisaties: Software Development, Data Engineering/Data Science of Cyber Security. Jaarlijks zijn circa 70 studenten bij ITvitae actief met hun opleiding. Inmiddels hebben we al ruim 400 kandidaten een nieuwe toekomst kunnen bieden als ICT-specialist bij vooraanstaande bedrijven en overheden in heel Nederland.

Je hebt / je bent:

  • hbo/wo-opleidingsachtergrond en een passende opleiding voor studentbegeleider
  • minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van studiebegeleiding
  • affiniteit met onze doelgroep
  • ervaring met mensen met autisme en/of hoogbegaafdheid is een pré
  • een stevige persoonlijkheid die helder en duidelijk communiceert
  • een teamspeler
  • sociaal bewogen
  • flexibel, kan goed omgaan met onverwachte situaties
  • nieuwsgierig
  • en je durft mensen aan te spreken/te spiegelen op hun gedrag.

ITvitae biedt je een:

• jonge organisatie met een maatschappelijke missie waaraan jij je bijdrage kunt leveren en zo jongeren op weg helpt naar een nieuwe toekomst
• energiek en sociaal bewogen team
• vier- of vijfdaagse werkweek in overleg
• prima salaris, passend bij een sociale onderneming
• werkplek in een van de mooiste voormalige kloosters, in het hart van Nederland.

Interesse?

Heb je interesse in deze functie of heb je nog vragen?
Stuur je cv en motivatie of overige reactie voor 30 augustus naar:
Jaap Kappers, manager Studiebegeleiding
jaap.kappers@itvitae.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

"Na een paar jaar universiteit liep ik vast. ITvitae bracht ommekeer met de opleiding tot data scientist. Maar belangrijker nog, ik kreeg mijn zelfvertrouwen terug"

.

.

.

Adres

Daam Fockemalaan 22,
3818 KG Amersfoort