HRplus Coaching

Managen van neurodiversiteit

Een neurodivers bedrijf heeft ruimte voor mensen die ‘anders denken’. En dat heeft onmiskenbaar toegevoegde waarde. Uit onderzoek blijkt dat organisaties die een bewust neurodivers-beleid voeren, groeien in productiviteit, kwaliteit, innovatie en betrokkenheid van medewerkers.

ITvitae HRplus ondersteunt bedrijven in het managen van neurodiversiteit. We adviseren in het opzetten en uitvoeren van (neuro)diversiteitsbeleid; we verzorgen kennissessies; trainingen voor teams en managers en coachen op de werkvloer. Kortom, we doen alles wat uw organisatie helpt om neurodivers te worden en te blijven.

ITvitae HRplus diensten

  • Training en advies
  • Kennissessies managen neurodiversiteit
  • Coaching ITvitae studenten
  • Coaching medewerkers, leidinggevenden
  • Re-integratie ICT-specialisten
  • Eerste en tweede spoortrajecten

Coachen studenten

De kandidaten die bij ITvitae een ICT-Leertraject naar Werk volgen, worden tijdens de opleiding ondersteund met coaching. Wij hebben daardoor een goed beeld van hun kwaliteiten, maar weten ook waar zij moeite mee kunnen hebben vanwege autisme of hoogbegaafdheid. Na afloop van het ITvitae-opleidingsprogramma coachen we de afgestudeerde kandidaten op locatie door heel Nederland gedurende hun werkervaringsplaats en detacheringsperiode. De leidinggevende en zo mogelijk de directe collega’s worden hierin meegenomen en geadviseerd over aandachtspunten waar rekening mee kan worden gehouden.

Op locatie
Het hebben van autisme of hoogbegaafdheid staat een carrière in de ICT niet in de weg. Sterker nog, veel talenten met hoogfunctionerend autisme en hoogbegaafden hebben een voorsprong op hun collega’s als het gaat om focus en ambitie om een ICT-vraagstuk op te lossen. Echter, indien de werkomgeving te weinig kennis heeft over autisme kan er onbegrip ontstaan.

HRplus Coaching krijgt aanvragen voor coaching van werkgevers die een of meer medewerkers met autisme in dienst hebben. We onderzoeken op welke wijze de medewerker en leidinggevende ondersteund kunnen worden om de arbeidsrelatie voor allen te vergemakkelijken. In samenspraak met de werkgever bieden we coaching aan op de werkplek voor de medewerker en hun leidinggevende. Vragen van zowel leidinggevende als de medewerker met autisme gaan vooral over heldere communicatie en interactie met collega’s.

Re-integratie ICT-specialisten
ICT-medewerkers die zijn uitgevallen op het werk kunnen door ITvitae HRplus worden begeleid naar een andere functie binnen dezelfde organisatie of daarbuiten. We begeleiden de medewerker en werkgever tijdens deze zogenaamde Tweede Spoortrajecten. Voor ICT-medewerkers die langdurig zijn uitgevallen en nog beperkt belastbaar zijn , biedt HRplus re-integratiemogelijkheden aan op onze eigen locatie in Amersfoort. We begeleiden deze ICT-professionals stap voor stap bij de terugkeer naar werk bij de huidige of nieuwe werkgever.

Workshops

ITvitae organiseert met regelmaat presentaties, workshops en in-house trainingen over de ‘meerwaarde neurodiversiteit op de werkvloer’. Hierin aandacht voor: Wat is autisme, welke aandachtspunten en randvoorwaarden zijn van belang, wat zijn de succesfactoren? Voor veel medewerkers met autisme en hun werkgevers en collega’s een feest van herkenning. Interesse in een presentatie binnen uw organisatie? Meld u aan via ons Contactformulier.

Werkgevers over ITvitae
HRplus Coaching

.

"Het is mooi om te zien hoe de ITvitae kandidaten excelleren en van waarde zijn voor onze organisatie."

Ad Rabenort
directeur Covalent

.

"Een prettige, snelle en persoonlijke samenwerking met als mooi resultaat een nieuwe collega!”

Astrid Lubbers

operationeel manager A-Vision

.

Direct naar...

Adres

Daam Fockemalaan 22,
3818 KG Amersfoort

© ITvitae - Ontwikkeld met het Website Management Systeem van Ikabus