HRplus Coaching

Coaching leidinggevenden en management

Het hebben van autisme of hoogbegaafdheid staat een carrière in de ICT niet in de weg. Sterker nog, veel talenten met hoogfunctionerend autisme en hoogbegaafden hebben een voorsprong op hun collega’s als het gaat om focus en ambitie om een ICT-vraagstuk op te lossen.

Vragen van zowel leidinggevende als de (nieuwe) medewerker met autisme gaan vooral over heldere communicatie en interactie met collega’s. ITvitae HRplus Coaching biedt de medewerker en zijn leidinggevende handvatten om een aangename en succesvolle samenwerking te bespoedigen. De medewerker krijgt gedurende een bepaalde periode coaching. De leidinggevende en indien gewenst de directe collega’s krijgen vanuit HRplus Coaching inzichten en praktische adviezen die leiden tot meer effectiviteit, begrip en werkplezier.

Aandachtspunten

Veel kandidaten die vanuit de ITvitae Groep worden begeleid naar een nieuwe baan hebben al een uitgebreid leerprogramma bij ITvitae gevolgd. Wij hebben daardoor een goed beeld van hun kwaliteiten, maar we weten ook waar zij moeite mee kunnen hebben vanwege hun autisme of hoogbegaafdheid. Tijdens de sollicitatieprocedure informeren we samen met de kandidaat de potentiële werkgever hierover. Zodra de kandidaat begint met de inwerkperiode ontvangt de leidinggevende en zo mogelijk de directe collega's een aantal aandachtspunten om rekening mee te kunnen houden, voor een aangename start en een fijne samenwerking op langere termijn.

Nieuwe passende functie

HRplus Coaching krijgt ook aanvragen voor coaching van werkgevers die al een of meer medewerkers met autisme langere tijd in dienst hebben. HRplus Coaching onderzoekt op welke wijze de medewerker en zijn leidinggevende ondersteund kunnen worden om het arbeidsproces voor allen te vergemakkelijken. In samenspraak met de werkgever biedt HRplus coaching aan op de werkplek. Medewerkers die zijn uitgevallen op het werk omdat de huidige functie niet (meer) bij hen past kunnen worden begeleid naar een passende functie binnen de organisatie of daarbuiten, indien dit niet mogelijk is. HRplus begeleidt de medewerker en werkgever tijdens deze zogenaamde Tweede Spoortrajecten.

Ongemakken waar een medewerker met autisme tegenaan loopt zijn overigens veelal gemakkelijk op te lossen. Bijvoorbeeld: de kandidaat heeft door zijn autisme meer moeite met sociale ‘chit-chat’ bij de koffieautomaat. Als zijn collega’s hier weet van hebben, is het eenvoudig te accepteren dat hij niet altijd gezellig meebabbelt over de laatste uitzending van ‘De Wereld Draait Door’.

Bedrijfsvoorlichting

ITvitae organiseert met regelmaat presentaties en bedrijfsvoorlichting over ‘autisme op de werkvloer’. Voor veel medewerkers met autisme en hun werkgevers en collega’s een feest van herkenning. Interesse in een presentatie binnen uw organisatie? Meld u aan via ons Contactformulier.

Werkgevers over HRplus Coaching

“Een prettige, snelle en persoonlijke samenwerking met als mooi resultaat een nieuwe collega!”

Astrid Lubbers

Operationeel manager A-Vision

Direct naar...

Adres

Daam Fockemalaan 22,
3818 KG Amersfoort

© ITvitae - Ontwikkeld met het Website Management Systeem van Ikabus