NIEUWS

ITvitae en Northwave partners cyber security leertraject

Amersfoort 13 oktober 2017Stichting ITvitae Learning en cyber security specialist Northwave gaan samenwerken. Northwave ontwikkelt voor ITvitae een volledig nieuwe opleiding tot Cyber Security Specialist en levert de docenten en het oefenmateriaal. De deelnemers van ITvitae worden tijdens een intensief leertraject opgeleid tot Ethical Hackers die de beveiliging van online applicaties kunnen testen en verbeteren.

Missie
“We vinden het als bedrijf belangrijk om een structurele bijdrage te leveren aan de maatschappelijke missie van ITvitae. We zien een innovatieve kans om mensen deskundig te helpen en tevens het tekort aan vaardige specialisten op de arbeidsmarkt te verkleinen. Daarom verbinden we ons voor de aankomende vier jaar aan elkaar.” Aan het woord is Steven Dondorp, algemeen directeur van Northwave.

“Het is onze missie om ICT-talenten met autisme en een hbo/wo-denkniveau te begeleiden naar een betaalde en duurzame baan. In onze leertrajecten naar werk worden deze talenten in een kleine groep opgeleid tot ICT-specialist. Samen met Northwave kunnen we nog beter voldoen aan de vraag naar goed opgeleide cyber specialisten.”, zegt Frans de Bie, directeur van Stichting ITvitae Learning.

Cyber security programma
De eerste twaalf cyber security studenten voor het nieuwe leertraject zijn al geselecteerd en doorlopen momenteel een assessment en vooropleiding. Vanaf januari 2018 gaan ze aan de slag in het Cyber Security programma.
Vanaf april 2018 zijn ze beschikbaar voor de inzet bij werkgevers. In de tweede helft van 2018 start een nieuwe groep Cyber Security specialisten. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden bij ITvitae.

Foto: Steven Dondorp, algemeen directeur Northwave (links) en Frans de Bie directeur Stichting ITvitae Learning (rechts).

Over Northwave
Northwave (2006) is specialist in integrale informatieveiligheid en privacy management. Het bedrijf heeft een erkend Computer Emergency Response Team (NW-CERT), is ISO 27001 gecertificeerd en heeft een vergunning van het Ministerie van Veiligheid en Justitie voor het doen van persoonsgericht digitaal onderzoek.

Over ITvitae
ITvitae (2013) werft, coacht en leidt ICT-talenten met autisme op in de ICT-specialismen: Cyber Security, Data Science, Programmeren en Software Testen in het sfeervolle voormalige klooster OLV ter Eem in Amersfoort. Inmiddels heeft ITvitae ruim 130 ICT-specialisten begeleid naar een passende en betaalde baan bij zowel grote bedrijven als binnen het MKB door heel Nederland. ITvitae is als Social Enterprise continu op zoek naar ICT-talenten met autisme met een hbo/wo-denkniveau.

"We zien een innovatieve kans om mensen deskundig te helpen en het tekort aan vaardige specialisten op de arbeidsmarkt te verkleinen"

Steven Dondorp
algemeen directeur Northwave

.

"Samen met Northwave kunnen we nog beter voldoen aan de vraag naar goed opgeleide cyber specialisten”

Frans de Bie
directeur Stichting ITvitae Learning

Adres

Daam Fockemalaan 22,
3818 KG Amersfoort

© ITvitae - Ontwikkeld met het Website Management Systeem van Ikabus